Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Chess naar de markt met nieuwe managed chain strategie

Innoveren met kennis én durf

Haarlem, 14 juni 2006 - Al jaren is Chess een vaste waarde voor tal van ICT innovaties, maar toch heeft het bedrijf zich altijd bescheiden opgesteld. Daar komt nu verandering in. De toonaangevende ontwikkelaar en producent van ICT innovaties voor elektronische producten, micro-elektronica, embedded software en ICT-toepassingen hanteert een nieuwe strategie waarin de managed chain centraal staat.

Innoveren op technologisch gebied vereist anno 2006 steeds meer kennis en durf. Chess onderkent het belang van optimale werking van ICT door de gehele keten en heeft daarom gekozen voor de 'managed chain' strategie. Door actieve hardwarecomponenten binnen een netwerk te koppelen aan software-oplossingen en deze keten in zijn geheel geschikt te maken voor toepassingen zoals transactieverwerking, stemsystemen en contentdistributie levert Chess haar opdrachtgevers meer functionaliteit, naadloos aansluitende componenten en meer efficiency tijdens het operationele gebruik.

"Met deze integrale benadering van hardware en software verkrijgt Chess een sterkere marktpositie en gaat voortaan door het leven als bewezen ICT-innovator", zegt Chess directeur Siebren de Vries met gepaste trots. "Om continu de kar te trekken als technologisch innovator én de concurrentie uit lage lonen landen voor te blijven, leveren wij toegevoegde waarde aan de gehele keten. Met een integrale ICT aanpak werkt de managed chain aanzienlijk efficiënter. Dankzij de veelzijdigheid van Chess zijn we in staat om disciplines samen te voegen en aandacht te geven aan branches die we begrijpen. De nieuwe Chess strategie zal op korte termijn een vanzelfsprekendheid worden voor alle betrokken partijen."

Chess is gespecialiseerd in elektronisch betalen, entertainment, netwerkverkeer en technologie voor apparatuur- en machinebediening. Chess was tot voor kort onderverdeeld in twee zelfstandig opererende ondernemingen: Chess embedded Technology (Chess eT) en Chess information Technology (Chess iT). Beide afdelingen werkten intensief samen, maar desondanks was de specifieke kennis verspreid aanwezig. Zo richtte Chess iT zich op softwareontwikkeling van technische systemen en geavanceerde internettoepassingen, met als specialisme transactie- en betaalsystemen en security- en multi-channel systemen. Chess eT daarentegen was actief op het gebied van high performance data processing, complexe machinebesturingen, multidisciplinaire systemen, security en draadloze toepassingen.

Als gevolg van de nieuwe strategie heeft Chess een nieuwe organisatiestructuur. In deze structuur staan vier kennisgebieden centraal: i-business, (internet kritische systemen), M2M (machine to machine) oplossingen, HPS (High Performance Solutions) en S&C (Sense & Control). De overkoepelende business units zijn in de nieuwe structuur samengevoegd. Hierdoor wordt integrale ontwikkeling mogelijk op het gebied van software, hardware, Internet en embedded (chips in systemen) oplossingen.

Een voorbeeld van de managed chain strategie in de praktijk is een nieuwe aanpak voor PIN transacties. De Chess business line M2M secure solutions heeft een nieuw PIN alternatief ontwikkeld dat mobiel pinnen tot dertig procent goedkoper maakt door de inzet van een geheel nieuw ontwikkelde betaalterminal gekoppeld aan een geavanceerd backoffice systeem, zie www.Pinlinq.nl.

Een ander voorbeeld is de @Home portal die Chess in opdracht van Essent heeft ontwikkeld. Essent wilde een voordelige, flexibele en gebruikersvriendelijke portal voor online betaalverkeer. Daarbij wilde Essent twee beproefde producten van Chess afnemen: Pure VAS (virtueel account systeem) en Pure Router (online kassa). Inmiddels kunnen 1,8 miljoen huishoudens gebruik maken van de betaaldiensten die Essent via de portal aanbiedt.

Over Chess

Chess levert diensten, producten en oplossingen op het gebied van elektronische producten, ontwikkeling van micro-elektronica, embedded software en bedrijfskritische IT-toepassingen. Momenteel werken bij het bedrijf circa 160 medewerkers met gespecialiseerde kennis en kunde aan vooruitstrevende totaaloplossingen. Chess is gevestigd in Haarlem en Best, Kijk voor meer informatie op de website: www.chess.nl of neem contact op via onderstaande gegevens.

Informatie voor de pers (