Gemeente Harlingen

Ondertekening Horecaconvenant 2006
14-6-2006
Donderdag 15 juni om 17.00 uur ondertekenen Henk Jan Cornelisse (voorzitter van Horeca Nederland afdeling Harlingen), Gerard Bijl (teamchef Politie Harlingen) en burgemeester Chris Arlman het Horecacovenant 2006. Het oude convenant dateert van 1999 en was niet meer overeenkomstig de huidige situatie. Ook krijgen alle horecagelegenheden nieuwe huisregels uitgedeeld.

De meest opvallende verschillen met de oude convenant zijn de mooi-weer-regeling voor de openingstijden van terrassen, regels hoe om te gaan met toegangsontzegging en nieuwe bepalingen over drugs, toezicht en communicatie.
Zo mogen terrassen een uur langer open zijn als de temperatuur om 17.00 uur 22°C of hoger is. Als horeca ondernemers bepaalde personen of groepen de toegang tot de uitgaansgelegenheid voor langere tijd wil ontzeggen dan staat er nu in het horecaconvenant dat diegene(n) een brief krijgen waarin staat dat men niet meer welkom is in het pand. Van die brief krijgt de politie een kopie zodat ze in voorkomende gevallen ook de opgelegde sanctie kunnen handhaven. De nieuwe bepalingen over drugs en toezicht gaan met name over de samenwerking tussen politie, horeca en gemeente.