Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen doet mee aan actie Zaai-een-Zonnebloem 14-6-2006
Donderdagmorgen 15 juni om 10.00 uur zal wethouder Piet Waaijer en enkele mensen van de Zonnebloem afdeling Harlingen zonnebloempitten strooien op een stuk grond aan de Koningin Julianastraat (tussen de Simon Vestdijk School en het Politiebureau).

De plaatselijke afdeling heeft de gemeente Harlingen gevraagd om gehoor te geven aan de actie 'Zaai mee voor de Zonnebloem kleur Nederland geel'. De gemeente heeft daarom een stuk grond ter beschikking gesteld om ook in Harlingen met deze actie het bezoekwerk van de 38.000 vrijwilligers in de schijnwerpers te zetten. De actie maakt onderdeel uit van de nieuwe publiekscampagne 'De Zonnebloem kleurt je wereld'.

Ruim 38.000 Zonnebloemvrijwilligers geven jaarlijks kleur aan het leven van vele tienduizenden mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of leeftijd. Maar veel mensen kennen de Zonnebloem vooral van de aangepaste vakanties en dan met name de reizen met het eigen (nieuwe) vakantieschip. Toch vormt het regelmatig bezoeken van mensen die door ziekte of handicap dreigen te vereenzamen sinds jaar en dag het hart van de Zonnebloem. Om deze belangrijke activiteit onder de aandacht te brengen bij geïnteresseerde potentiële vrijwilligers, zieken, gehandicapten en het Nederlandse publiek, is de publiekscampagne van start gegaan.

Meer informatie over de actie zelf kunt u krijgen bij mevrouw E. van Berkel, tel. 41 52 19.