FNV

Betaalbare verzekering voor zelfstandige leden FNV

Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP) die lid zijn van de FNV kunnen zich vanaf vandaag betaalbaar verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. De verzekering is ontwikkeld door Achmea en dekt inkomensverlies door ziekte, zwangerschap en writer's block.

Met een soepel acceptatiebeleid en kortingen die in het eerste jaar oplopen van 15 tot 45 procent, kunnen anders dan voorheen grote groepen zelfstandigen zich nu betaalbaar verzekeren.

Het Achmea-aanbod kent voor FNV-leden een voordeel door de dekking van inkomensverlies bij zwangerschap en het zogeheten 'writer's block'. Zo wordt bij zwangerschap gedurende zestien weken 100 procent uitgekeerd.

Writer's block

Het writer's block - tijdelijk verlies van inspiratie - is automatisch meeverzekerd. Bij de meest uitgebreide dekking beoordeelt een arbeidsdeskundige vooraf of het inkomen op een andere manier verdiend kan worden. Is dat niet het geval, dan kan het writers block voor één of drie jaar verzekerd worden.

FNV en Achmea hopen met het nieuwe aanbod tegemoet te komen aan het gat dat in 2004 ontstond na de afschaffing van de voor zelfstandigen wettelijk verplichte verzekering tegen arbeidsongeschiktheid (WAZ).

Alternatieve verzekeringen boden nauwelijks soelaas door lange wachttijden, uitsluitingen en hoge premies. Zo bleek uit recent onderzoek dat maar liefst negen van de tien ZZP'ers met een gezondheidsprobleem onverzekerd rondloopt.

>