Gemeente Capelle a/d IJssel

Laatste jaar buurtaanpak in Schollevaar-Oost

Logo Scholevaar-Oost

In dit laatste jaar van het project Thuis in Schollevaar-Oost is de wijk in vijf buurten opgedeeld die één voor één door de projectgroep worden aangepakt. Per buurt is er een startbijeenkomst waar de projectgroep aan de bewoners vertelt wat zij nog wil doen in de buurt. Daarbij wordt ook gevraagd welke wensen de bewoners nog hebben. In elke buurt wordt vervolgens twee maanden intensief gewerkt om dit mogelijk te maken. Het doel van dit afsluitende jaar is om per buurt de laatste achterstanden samen met de bewoners weg te werken. Alle losse projecten die de projectgroep tot nu toe heeft uitgevoerd aan woningen, woonomgeving en sociale samenhang worden aan elkaar gekoppeld.

Grote schoonmaak in Schollevaar-Oost

De grote schoonmaak

Eindbijeenkomst aanpak tweede buurt

Op zaterdag 10 juni vond op het speelveld aan de Aquarel de eindbijeenkomst plaats om terug te kijken op de aanpak van buurt twee in Schollevaar-Oost in de afgelopen twee maanden. Hierin kwamen de straten Aquarel, Ets, Fresco, Grafiek, Prent, Penseel en Het Steen aan bod. De jeugd van de scouting hield deze zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur een schoonmaakactie in de buurt. De bewoners waren ook opgeroepen om mee te helpen aan deze opknapbeurt van straat en plantsoen.

Tijdens de startbijeenkomst op 1 april konden de bewoners van buurt twee hun eigen wensen en ideeën inbrengen. Tijdens de slotbijeenkomst werd met de bewoners bekeken welke zaken zijn uitgevoerd en wat er nog op stapel staat voor de komende periode.

Zo zijn aan de flats van het Steen, Prent, Penseel en Grafiek het buitenschilderwerk gereed. Ook zijn hier de armaturen voor openbare verlichting vervangen en kregen de portieken mededelingenkastjes. Schilderwerk aan de eengezinswoningen aan Ets, Fresco, Aquarel en Grafiek start binnenkort. Aan Markiezenhof, Ets, Fresco, Prado, Grafiek en hoek Penseel zijn reparaties aan trottoirs en bestrating gereed. Op een plek aan het Fresco moet de reparatie van de straat door boomwortelschade nog wachten op het afgeven van een kapvergunning. Ook de aanpak van Pradoplein en Grafiekplein gaat in de loop van het jaar van start.

Na afloop van de presentaties zorgde een groep bewoners voor heerlijke hapjes en cocktails voor de buurtgenoten. Speciaal voor de kinderen was er een springkussen.

Startbijeenkomst buurt drie

Burgemeester Joke van Doorne praat met bewoners

Op donderdagavond 1 juni was het druk op het veld bij t Louvre in Schollevaar Oost. Daar werd het startsein gegeven voor de derde buurt voor het laatste projectjaar van Thuis in Schollevaar-Oost. De derde buurt omvat de straten: Gravure, Lino, Houtsnede, Litho, Palet, Pastel, Ikoon, Drieluik, Louvre, Doelen, Bouvigne, Othello en Orfeo.

De mensen die hier wonen waren dan ook speciaal uitgenodigd voor deze startbijeenkomst op het veld bij t Louvre. Er stonden twee tenten waarin bewoners hun wensen konden aangeven bij de projectgroep. Projectleider voor deze buurt, Martin van Bruggen, opende de avond door te vertellen wat de projectgroep zoal gaat doen in de komende maanden. Daarna was het de beurt aan de bewoners: per straat maakten bewoners een lijst van dingen die volgens hen moeten gebeuren.

Rond 20.00 uur werd het officiële startschot van Thuis in Schollevaar-Oost 2006 voor buurt drie gegeven door het aansnijden van de Schollevaar-Oost taart.

Hierna gingen de ongeveer vijftig aanwezige bewoners weer aan het werk. Ze konden in gesprek met mensen van onder meer wegenonderhoud, groenvoorziening, jongerenwerk en woningonderhoud om te kijken of hun wensen ook mogelijk zijn. Projectleider Martin van Bruggen verzamelde alle wensen, ideeën en suggesties. Op zaterdag 2 september zullen de werkzaamheden in deze buurt hoogst waarschijnlijk worden afgerond met het zolderproject.

Thuis in Schollevaar-Oost is een project van de gemeente Capelle aan den IJssel en Com·wonen. Per buurt wordt in 2006 gewerkt aan betere woningen, een prettige woonomgeving en goede relaties tussen de bewoners in Schollevaar-Oost.