Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 14 juni

Zaanstreek-Waterland, 14-06-2006 o Autobekrasser, bromfietsdieven en ruziemakende buren aangehouden

Frontale botsing Purmerend, 13 juni 2006, 16:34 uur Politie, ambulance en een traumahelicopter zijn dinsdagmiddag uitgerukt vanwege een frontale botsing tussen twee bromfietsers op de Purmerdijk. Daarbij liep een bijrijder, een 23-jarige vrouw uit Purmerend, hoofdletsel op. Zij werd onder politiebegeleiding overgebracht naar het AMC. Het ongeluk gebeurde toen een 30-jarige Purmerender om een groepje mensen reed dat op de rijbaan stond. Daarbij kon hij een 21-jarige plaatsgenoot die uit tegengestelde richting kwam niet meer ontwijken. Beide bestuurders bleven ongedeerd.

Burenruzie loopt uit de hand Purmerend, 13 juni 2006, 23:35 uur Naar aanleiding van een langslepende, uit de hand gelopen burenruzie heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 28-jarige Purmerender aangehouden. De man zou met een kapmes de ruiten van een woning in de Vooruitstraat hebben ingeslagen. Ook zou hij de bewoner een klap hebben gegeven met het mes. Na zijn aanhouding werd de man overgebracht naar het ziekenhuis om aan zijn verwondingen te worden behandeld. Daar liepen de verdachte en de buurtbewoner, die gewond was geraakt door rondvliegend glas, elkaar opnieuw tegen het lijf. Die ontmoeting ontaarde ook weer een conlict, waarbij de 39-jarige zijn buurman zou hebben bedreigd met een stroomstootwapen. De 28-jarige verdachte werd in verzekering gesteld en ook de buurman werd door de politie verhoord. De politie heeft de wapens in beslag genomen.

Vier drankrijders Zaandam, 13/14 juni Tijdens een alcoholcontrole op de Peperstraat werden in de nacht van dinsdag op woensdag drie drankrijders aangehouden. Een 20-jarige man uit Krommenie moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij drie keer zoveel drank op had als is toegestaan. Hij had een alcoholpromillage van 1,5 . Een 57-jarige motorrijder uit Zaandam en een 24-jarige automobilist uit Oostzaan hadden ook teveel gedronken en kregen een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. In de nacht van maandag op dinsdag werd ook een drankrijder van de weg gehaald. Een 23-jarige Rotterdammer had bijna tweeëneenhalf keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Ook hij kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal

Teveel gedronken Purmerend, 13 juni, 01:45uur Een 40-jarige automobilist uit Uitgeest werd in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op het Jhr. v. Cittersplein. De man had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal.

Zestien boetes tijdens verkeerscontrole Edam, 13 juni, 14:30-16:30 uur Op de Provincialeweg N247 werden dinsdagmiddag zestien boetes uitgedeeld tijdens een verkeerscontrole. Negen boetes waren voor het niet dragen van de autogordel. De overige overtredingen betroffen het negeren van een inrijverbod, het niet bij zich hebben van een rijbewijs, het overschrijden van een doorgetrokken streep, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het hebben van plakfolie op de autoruiten.

40 km per uur te hard Koog aan de zaan,13 juni 19:15-21:30 uur Dinsdag werden in Zaanstad diverse snelheidscontroles gehouden. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (70 km per uur) in Koog aan de Zaan en Zaandam werd 's avonds gecontroleerd. In Koog aan de Zaan werden de hardrijders direct aan de kant gezet. De hoogste snelheid bedroeg 110 km per uur. Tijdens de controle werden behalve vijf boetes voor snelheid ook vijf boetes uitgedeeld voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs en een bromfietscertificaat, het niet dragen van de autogordel en onterecht voeren van oranje platen (op een bromfiets). Tijdens de controle werd ook op alcohol gecontroleerd. Niemand had (teveel) gedronken. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam reden drie van de vijfhonderd passanten sneller dan de toegestane 70 km per uur. Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) in Wormerveer ten slotte, werd dinsdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 144 km per uur bij een toegestane snelheid van 100 km per uur. Drie procent van alle bestuurders reed te snel. Van 2430 voertuigen werd, met behulp van een radarauto, de snelheid gemeten. Tijdens een gordelcontrole in Poelenburg in Zaandam werden dinsdagochtend vijf boetes uitgedeeld. Eén van de boetes betrof het niet hebben van een kinderbeveiligings zitje.

40 km per uur te hard Monnickendam, 13 juni, 08:00-11:00 uur Tijdens een snelheidscontrole op de Kloosterdijk (60 km per uur) werd dinsdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 101 km per uur. Eén op de tien bestuurders reed te hard. Ruim vijfhonderd voertuigen passeerden de controle.

Bromfietsdieven aangehouden Wormerveer, woensdag 14 juni 2006, 10:25 uur De politie heeft vanmorgen twee 14-jarige jongens uit Zaandijk aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Het voertuig werd op 21 april ontvreemd vanaf de binnenplaats van een verpleeghuis te Wormerveer. Medewerkers van het verpleeghuis zagen op de bewuste dag twee onbekende jongens met de bromfiets aan de hand van het terrein aflopen. Aan de hand van video-opnamen en een duidelijk signalement van de getuigen kon de politie vandaag beide verdachten buiten heterdaad aanhouden. Eind deze maand zullen de jongens zich moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Autobekrasser Assendelft, woensdag 14 juni 2006, 07:35 uur De politie heeft een 45-jarige inwoner uit Assendelft aangehouden als verdachte van het vernielen van een of meerdere auto's. Buurtbewoners van de verdachte hadden de afgelopen maanden meerdere malen aangifte gedaan van bekrassing van hun auto. Dit gebeurde steeds wanneer hun auto voor het huis van de verdachte geparkeerd stond. In overleg met de technische recherche van de politie is vorige maand een videocamera in de auto geplaatst, om de beelden van eventuele toekomstige vernielingen vast te leggen. Op basis van deze beelden en getuigenverklaringen kon de politie de verdachte vandaag aanhouden. De man werd naar het politiebureau overgebracht voor verhoor en is met een proces-verbaal heengezonden.