Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda 14 juni

BREDA, 14 juni 2006

Bredanaar (15) gepakt met joint

BREDA: De politie heeft dinsdag rond 11.15 uur een 15-jarige jongen uit Breda aangehouden. Hij liep samen met enkele vrienden bij De Barones en wilde net een joint opsteken toen een agent kwam aanlopen. Hij mocht mee naar het bureau en werd na verhoor overgedragen aan zijn ouders.

Bredanaar aangehouden na diefstal beveiligingscamera

BREDA: De politie heeft dinsdag rond 13.00 uur een 28-jarige inwoner van Breda aangehouden. Hij meldde zich vrijwillig op het politiebureau. De man heeft toegegeven een beveiligingscamera gestolen te hebben uit een kantoorruimte van een onderwijsinstelling aan de Lovensdijkstraat. Dat gebeurde eind maart toen de man daar werkzaam was als beveiligingsmedewerker. Uit onderzoek dat de politie na de aangifte heeft ingesteld, kwam de man als verdachte naar voren.

Man zwaait met fietsketting naar jeugd

BREDA: Een 30-jarige man uit Breda is dinsdagavond rond 20.00 uur aangehouden op de Fatimastraat. De politie kreeg een melding van een agressieve man die met een fietsketting zwaaide naar een groepje jongeren in zijn omgeving. Agenten die ter plaatse kwamen, konden de man overreden de ketting en een ijzeren fietsstandaard die hij ook in zijn handen had, te laten vallen. Daarna werd hij aangehouden. Na verhoor is de Bredanaar woensdag op vrije voeten gesteld. Hij verklaarde dat het groepje jongeren hem lastigviel en uitschold.

Autoritje Bredandaar (20) eindigt met aanhouding

BREDA: Een 20-jarige Bredanaar is dinsdagavond rond 22.00 uur aangehouden op de Marksingel. De jongen werkt in een hotel en moest van zijn baas de Mercedes van een gast in een parkeergarage zetten. De Bredanaar zag hierin echter de uitgelezen mogelijkheid een wat uitgebreidere rit door het centrum van Breda te maken waarbij stevig werd gereden. Agenten lieten de jongen op de Marksingel stoppen en nadat hij geen papieren kon overleggen en uitlegde hoe de vork in de steel zat, werd hij aangehouden voor joyriding. Na verhoor kon hij weer vertrekken.

Huiselijk geweld

PRINSENBEEK: Een 36-jarige inwoner van Prinsenbeek is dinsdagnacht rond 03.10 uur aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin in hun woning. Agenten reageerden op een melding van omwonenden. De man is in verzekering gesteld.

Drie mannen aangehouden na inbraakmelding

BREDA: De politie heeft dinsdagnacht rond 05.00 uur drie mannen aangehouden op de hoek Nieuwe Dieststraat. Het gaat om twee mannen uit Breda (25 en 30 jaar) en een 51-jarige inwoner van Zevenbergen. Agenten zagen het drietal lopen na een melding van een inbraak in een woning aan de Nieuwe Dieststraat. In die woning bleek een ruit vernield en de buurvrouw had gestommel gehoord en drie onbekenden bij de woning gezien. Het aangehouden drietal ontkent iets met de vernieling en de poging tot inbraak te maken te hebben en is sinds woensdagmorgen weer op vrije voeten.

Auteur: Andre van den Hul