Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg (14-06-06)

TILBURG, 14 juni 2006

Politie houdt winkeldief aan

OISTERWIJK: Dinsdagmiddag rond 15.20 uur is een 17-jarige jongen uit Oisterwijk aangehouden voor winkeldiefstal. De Oisterwijker wilde in een winkel in de Dorpsstraat make-up meenemen, in een geprepareerde tas, zonder te betalen. Een medewerker van de winkel betrapte de jongen die vervolgens vluchtte. De politie trof de jongen, zonder tas, aan in de Burgenmeester Verwielstraat. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij ontkende de goederen ontvreemd te hebben. Hierna mocht hij naar huis. Rond 18.00 uur kwamen agenten de jongen tegen in de Gemullehoekenweg waar hij in het bezit was van de geprepareerde tas. Na controle bleken de gestolen goederen daarin te zitten. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij toegaf de goederen ontvreemd te hebben. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond bij verkeersongeval

BERKEL-ENSCHOT: Woensdagavond omstreeks 20.00 uur heeft op de Durendaelweg een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 70-jarige fietsster uit Berkel-Enschot wilde een kruising oversteken. Hierbij zag zij de haaientanden en een 17-jarige bestuurder van een bromfiets uit Berkel-Enschot over het hoofd. De jongen reed tegen het voorwiel van de vrouw aan, waardoor zij vielen. De vrouw is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Politie pakt vrouw op voor mishandeling ex-vriend

TILBURG: In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie rond
01.00 uur in een woning in de wijk t Goirke een 20-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. De vrouw sloeg haar 23-jarige ex-vriend meerdere malen. Ze probeerde ook een mes te pakken. Daarnaast verscheurde ze zijn kleren. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau waar proces verbaal is opgemaakt.

Politie houdt Tilburgers aan voor vernieling

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 22.30 uur een 33-jarige vrouw en een 32-jarige man, beiden uit Tilburg, aangehouden. De ramen van de ouderlijke woning van de vrouwelijke verdachte moesten het ontgelden. Toen de twee de ruiten hadden ingegooid, arriveerde de politie, die beiden voor vernieling hebben aangehouden.

Politie zoekt getuigen van beroving

TILBURG: Dinsdagmiddag rond 16.30 uur is een 14-jarige jongen uit Tilburg op de Spoorlaan van zijn telefoon beroofd. De Tilburger werd door een andere jongen gedwongen zijn telefoon af te geven. Daarna fietste de verdachte samen met een vriend weg richting de Koestraat.

De eerste dader is een blanke jongen rond de 16 jaar oud. Hij is ongeveer 1.75 meter met blond kort haar. Hij droeg een wit T-shirt. De tweede dader is een blanke man met een normaal postuur. Hij is ongeveer 1,80 meter en rond de 17 jaar oud. Hij heeft bruin haar en droeg een donkergroen T-shirt en een blauwe spijkerbroek. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de beroving. Zij kunnen contact opnemen met Politie Tilburg op 0900-8844.

Mannen aangehouden voor vernieling

TILBURG: Dinsdagavond rond 23.00 uur heeft de politie op de Westermarkt een 22-jarige Tilburger aangehouden voor vernieling. De man trapte in de Troelstrastraat tegen een prullenbak en tegen de ruit van een bushokje. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau waar proces verbaal is opgemaakt.

Dinsdagavond omstreeks 18.30 uur hebben agenten in de Lochtstraat te Tilburg een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden voor vernieling. De verdachte, die bekend staat bij de politie als veelpleger, heeft volgens getuigen een ruitenwisser van een geparkeerde personenauto afgebroken. De Tilburger is meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.

Politie onderzoekt diefstal mobiele telefoon

TILBURG: Dinsdagmiddag rond 15.15 uur heeft de politie in de Gershwinstraat een 14-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. De jongen wordt verdacht van het stelen van de mobiele telefoon van zijn 15-jarige klasgenootje. Het meisje waarschuwde haar docent nadat haar telefoon weg was. Het kluisje van de verdachte werd hierop geopend. De jongen is meegenomen naar het politiebureau waar hij een verklaring af heeft gelegd. Hij is overgedragen aan bureau HALT.

Politie ontmantelt twee hennepkwekerijen

GOIRLE Agenten van het politieteam Leijdal, hebben gisteravond twee vol in bedrijf zijnde hennepkwekerijen geruimd. De kwekerijen waren gesitueerd in slaapkamers van woningen aan de Tilburgseweg en de Kapelaan Denissenstraat. In totaal werden er 292 hennepplanten aangetroffen.

De Tilburgse politie maakt regelmatig capaciteit vrij om kwekerijen te ruimen. Hiermee geeft de politie ook invulling aan het eerder gesloten hennepconvenant met de Gemeente, Woningbouwverenigingen, O.M. , Essent en andere partners.

De politie gaat niet op één anonieme tip af. Er wordt altijd een nader onderzoek ingesteld. Wel maken bewoners in Tilburg vaak gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) om illegale kwekerijen door te geven. Begrijpelijk want naast brandgevaar en stankoverlast worden er steeds vaker criminele activiteiten in verband gebracht met het telen van hennep.

Man aangehouden voor bezit harddrugs

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, om 10.40 uur, een 35 jarige man uit Tilburg, in zijn woning in de wijk Stockhasselt, aangehouden voor het bezit van onder andere harddrugs.

De politie startte een onderzoek naar aanleiding van diverse binnengekomen anonieme meldingen, dat er in de woning van de man hennep geteeld zou worden. In de woning werd geen kwekerij aangetroffen maar wel een grote hoeveelheid harddrugs, bestaande uit vermoedelijk heroïne en cocaïne. Ook troffen de agenten een aanzienlijk geldbedrag een imitatiepistool, enkele namaakgeweren en twee zwaarden aan. Alle goederen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt winkeldief aan

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur in een supermarkt op het Bernardusplein een 43-jarige man uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerker van de supermarkt zag dat de man een pakje shag in zijn broek stopte en het vervolgens mee wilde nemen zonder te betalen. Hierop heeft hij de man staande gehouden en de politie gebeld. De Tilburger is meegenomen naar het bureau waar proces verbaal tegen hem is opgemaakt.

Auteur: Desiree Brabers en Ilse Matthijsen