Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

14 juni 2006

Predikaat Koninklijk voor de HIBIN

De brancheorganisatie voor Handelaren in Bouwmaterialen (HIBIN) mag zich vanaf heden Koninklijk noemen. Hare Majesteit de Koningin kende het predikaat Koninklijk toe ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan dat de HIBIN vorig jaar vierde. De onderscheiding werd uitgereikt door minister Sybilla Dekker van VROM tijdens de door de HIBIN georganiseerde branchedag in Amsterdam op 14 juni.

De onderscheiding wordt alleen in bijzondere gevallen uitgereikt. Een onderneming moet in de regel ten minste 100 jaar bestaan. De richtlijnen behorende bij recht tot het voeren van het predikaat 'Koninklijk' vereisen verder onder andere dat de onderneming in de branche of bedrijfstak landelijk een eerste of zeer vooraanstaande plaats inneemt.

Initiatiefrijk
De HIBIN heeft zich in de afgelopen honderd jaar ontwikkeld tot een moderne brancheorganisatie. De vereniging speelt in op veranderingen in de bouwwereld zoals de toenemende concernvorming en internationalisering. De HIBIN is daarbij een pleitbezorger van innovatie. Tijdens het HIBIN-congres dat in 2005 plaatsvond ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan, heeft de brancheorganisatie het initiatief genomen om verbeteringen in de bouwkolom te bewerkstellingen door verschillende delen van de bouwkolom beter op elkaar te laten aansluiten. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van de Stichting TOPbouw. In het zo goed mogelijk ondersteunen en faciliteren van leden legt de HIBIN haar focus op het bereiken van een brede samenwerking in de bouwtoelevering.

HIBIN-concepten
Als service naar haar leden heeft de HIBIN de concepten 'Zorg', 'BORG' en 'Opleidingen' ontwikkeld. HIBIN Zorg helpt met een branchegerichte aanpak zieke werknemers zo snel mogelijk weer aan het werk. De succesvolle aanpak leidt al jaren tot een aantoonbaar lager verzuim dan het branchegemiddelde. Met BORG geven HIBIN-leden hun klanten extra zekerheden door middel van consumentenvoorwaarden, het bijbehorende garantiefonds en de Geschillencommissie Bouw- en afbouwmaterialen. Met HIBIN Opleidingen verzorgt de HIBIN blijvende opleiding en training van medewerkers in alle lagen van de bouwmaterialenhandel. De geïntegreerde aanpak van scholing op basis van competenties van HIBIN Opleidingen vervult een voorbeeldfunctie voor andere branches.

Over HIBIN
De HIBIN richt zich als brancheorganisatie voor de bouwmaterialenhandel op enerzijds belangenbehartiging, advisering, CAO en pensioenregelingen en anderzijds als servicecentrum op een aantal succesvolle diensten voor haar leden. HIBIN Opleidingen biedt het instrumentarium voor werving, selectie, opleiding en loopbaanbegeleiding. De verzuim- en reïntegratiebegeleiding van HIBIN Zorg brengt aantoonbaar lagere verzuimcijfers. HIBIN Borg staat voor professionele consumentenvoorwaarden en een geschillencommissie. De HIBIN vertegenwoordigt 330 vestigingen en 90% van de omzet in de branche en telt tevens circa 70 fabrikanten/importeurs.


Noot voor de redactie,