Gemeente Dordrecht


Persbericht

Gesprekken over kansen voor de stad in Dordrecht

Het college spreekt nu en de komende weken met inwoners over kansen voor de stad voor de komende vier jaar. Het college wil dat doen om samen met inwoners sneller resultaten te bereiken en nieuwe oplossingen te vinden. De informatie uit deze gesprekken draagt bij aan het werkprogramma van het college voor de komende vier jaar. Het werkprogramma vormt de uitwerking van het Coalitieakkoord dat PvdA, VVD, CDA en ChristenUnie/SGP sloten. De afspraak is dat het binnen werkdagen 100 dagen na de vaststelling (op 19 april 2006) van het Coalitieakkoord klaar is. Het college vindt het belangrijk om ondermeer de volgende onderwerpen met betrokken inwoners en organisaties te bespreken:
* de herstructurering van Dordrecht-West,

* schooluitval, samenwerking tussen scholen, sportclubs en wijkactiviteiten
* de aanpak van sociaal isolement en armoede,
* integratie,

* werk, scholing en arbeidsmarkt,

* ondernemerschap en bereikbaarheid,

* de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling en

* 'schoon, heel en veilig'.
Er is een kalender voor deze gesprekken, zo worden bijvoorbeeld over het onderwerp onderhoud en beheer van de openbare ruimte gesprekken gevoerd met bewoners, groen- en milieuverenigingen. En gaan, in het kader van het onderwerp i! ntegratie, beleidsmedewerkers, mig rantenorganisaties en professionals met elkaar in gesprek.

Het werkprogramma van het college wordt, onder de naam Meerjarenbeleidsprogramma 2006 - 2010, vastgesteld door de raad in november, tegelijk met de Begroting 2007. De raad kent de kalender met de gesprekken in de stad. Raadsleden zijn uitgenodigd voor de gesprekken.

Beschikbare bestanden
606_Kalender_gesprekken_in_stad_-_bijlage.doc Dordrecht, 14 juni 2006
Redactie
Mark de Vries
Communicatie

telefoon (078) 639 84 73
email mt.de.vries@dordrecht.nl
Informatie
Maarten Schurink
hoofd afdeling Strategie en Beleidsprogrammering
telefoon (078) 639 67 05