Verzamelpersberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 14-06-2006

Voortvluchtige Bosschenaar aangehouden op de Maas

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is op de Maas onder Empel een 32-jarige Bosschenaar aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf van drie jaar uit moest zitten voor poging tot doodslag. De man voer met zijn boot op de Maas. Hij kon op het water worden aangehouden door een gezamenlijke actie van de districtsrecherche van de politie Den Bosch en het Korps Landelijke Landelijke Politiediensten. De Bosschenaar werd op 31 mei jl. bij verstek veroordeeld voor een vechtpartij van eind juli 2005 op de Kerkstraat in s-Hertogenbosch, waarbij hij het slachtoffer vol in het gelaat schopte. Het slachtoffer liep daarbij fracturen op. De man was sinds 31 mei voortvluchtig. De politie wist de man na uitgebreid onderzoek te traceren. Hij is ingesloten.

Verdachte steekpartij Cederstraat aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond in Amsterdam een 32-jarige Bosschenaar aangehouden voor betrokkenheid bij een steekpartij zondagavond 11 juni 2006 aan de Cederstraat in s-Hertogenbosch. Bij de steekpartij raakte twee mensen gewond. Deze verdachte wist in het tumult te ontkomen. Gisterenavond pleegde de man een diefstal bij een supermarkt aan de Jodenbreestraat in Amsterdam. De politie in Den Bosch had de man als gezocht in de politiesystemen gezet. Bij controle in de systemen, na de aanhouding door de politie Amsterdam voor de winkeldiefstal, bleek dat de man in s-Hertogenbosch werd gezocht. Hij is door de Amsterdamse collegas overgedragen aan de politie in Den Bosch. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

Vlijmen In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie het rijbewijs van een 19-jarige automobilist uit Vlijmen op de Grote Kerk in zijn woonplaats ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol. De man viel onder de categorie beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd

Meisje lichtgewond bij ongeval

Elshout Dinsdagavond is een 14-jarige fietster op de Mariëndonkstraat in Elshout licht gewond geraakt bij een ongevalletje. Het meisje fietste met twee andere meisjes uit Elshout als meest rechtse over de weg. Zij raakte met de wielen in het gootje langs de weg. Bij het eruit sturen haakte zij met het stuur in het stuur van haar buurvrouw. Het slachtoffer kwam ten val. Terplaatse gekomen ambulancepersoneel heeft haar onderzocht. De schade bleef beperkt tot een fikse bult en het meisje kon na onderzoek naar huis.

Vrouw moet nog straf uitzitten

Vlijmen Dinsdagmiddag is een 48-jarige Vlijmense in haar woning aangehouden omdat zij nog een geldboete van 1266,= had openstaan. De vrouw betaalde de boete niet en is voor 19 dagen vervangende hechtenis ingesloten.

Verdachte diefstal aangehouden

Rosmalen De politie district Den Bosch heeft dinsdagavond op verzoek van de politie Rotterdam op de rijksweg A2 in s-Hertogenbosch een 36-jarige Rosmalenaar aangehouden als verdacht van diefstal van gereedschap in Rotterdam. De auto van de verdachte is inbeslaggenomen. De man is overgedragen aan de politie Rotterdam.

Politie houdt verdachten poging doodslag aan

Rosmalen De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 25-jarige Bosschenaar aangehouden voor poging tot doodslag op een 26-jarige Rosmalenaar. Eerder werden al een 26-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer en een 25-jarige Bosschenaar in verband hiermee aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht het slachtoffer op 5 mei 2006 in een woning aan de Dorpsstraat in Rosmalen te hebben aangevallen met een groot mes en een breekijzer. Verder zouden de verdachten pepperspray hebben gebruikt en het slachtoffer verbaal hebben bedreigd met de dood. Het slachtoffer kon zijn belagers van zich af houden. Het feit dat het slachtoffer een dag eerder één van de verdachten had aangesproken op zijn gedrag, ligt vermoedelijk ten grondslag aan de bedreigingen. De twee 25-jarige Bosschenaren zitten nog vast. De 26-jarige verdachte uit Rosmalen is inmiddels in vrijheid gesteld.

Rijbewijs ingevorderd voor alcohol achter het stuur

Veghel Woensdagmorgen heeft de politie aan de Corridor in Veghel het rijbewijs van een 44-jarige automobilist uit Sprang-Capelle ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij bleek gisterenavond alcohol gedronken te hebben en had daarna geslapen. De hoeveelheid alcohol in zijn bloed bleek vanmorgen nog zoveel, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Tweede verdachte voor autodiefstal aangehouden

Boxmeer De politie heeft dinsdagavond in zijn woonplaats Boxmeer een 22 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid aan een zaterdag 10 juni gepleegde diefstal van een personenauto vanaf het Fazantenveld in Cuijk. Maandagmiddag raakte een 14 jongen uit Cuijk als bestuurder van die auto betrokken bij enkele aanrijdingen en kon worden aangehouden. Deze jongen is dinsdagmorgen in vrijheid gesteld.

Rijbewijs ingevorderd voor alcohol achter het stuur

Veghel Woensdagmorgen heeft de politie aan de Corridor in Veghel het rijbewijs van een 44-jarige automobilist uit Sprang-Capelle ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij bleek gisterenavond alcohol gedronken te hebben en had daarna geslapen. De hoeveelheid alcohol in zijn bloed bleek vanmorgen nog zoveel, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd voor alcohol achter het stuur Veghel Woensdagmorgen heeft de politie aan de Corridor in Veghel het rijbewijs van een 44-jarige automobilist uit Sprang-Capelle ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij bleek gisterenavond alcohol gedronken te hebben en had daarna geslapen. De hoeveelheid alcohol in zijn bloed bleek vanmorgen nog zoveel, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.