Politie Midden- en West Brabant

Illegaal werkende vreemdelingen aangetroffen

TILBURG, 14 juni 2006

De Vreemdelingenpolitie in Bergen op Zoom heeft op woensdag 14 juni 2006, samen met de Arbeidsinspectie een bedrijfscontrole gehouden bij een tuinder in Hoeven. Daarbij zijn in twee etappes in totaal 7 Bulgaren( 3 mannen en 4 vrouwen in leeftijd variërend van 17 tot 45 jaar) aangetroffen die er illegaal aan het werk waren. Voor hen had de werkgever geen tewerkstellingsvergunning aangevraagd. De 7 zijn in vreemdelingenbewaring gesteld en zullen zo snel mogelijk Nederland worden uitgezet. De Arbeidsinspectie maakt tegen de werkgever een boeterapport op. De op te leggen boete kan liggen tussen de 4 en 8 duizend euro per illegaal werkende vreemdeling.

Rond 09.30 uur vond de eerste controle plaats waarbij uit de kas van het bedrijf 4 mensen wegvluchtten. Twee mannen konden buiten de kas in de kraag worden gegrepen. Ze bleken illegaal aan het werk. Een papierencontrole in de administratie van het bedrijf leverde meer paspoorten op dan er mensen waren aangetroffen. De paspoorten zijn voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

In de namiddag gingen agenten van de vreemdelingenpolitie terug naar het bedrijf om de paspoorten terug te brengen en nadere afspraken te maken met de werkgever. Een blik in de kas leerde dat er weer mensen aan het werk waren. Ook nu weer probeerden er enkelen de benen te nemen, maar de politiemensen wisten dat te verhinderen. In totaal zijn nog eens 1 man en 4 vrouwen staande gehouden. Ze bleken ook illegaal aan het werk te zijn.

Auteur: Jan Clarijs