Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 14 juni

BERGEN OP ZOOM, 14 juni 2006

Snelheidscontrole

OUDENBOSCH: De politie hield op dinsdag 13 juni een snelheidscontrole. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur passeerden 653 voertuigen de controle. Hiervan waren er 99 in overtreding Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u, terwijl hier een maximum snelheid van 50 km/u geldt.

ROOSENDAAL: Ook op de Zundertseweg is tussen 11.00 uur en 12.00 uur op dinsdag gecontroleerd op snelheid. Van de 352 passanten zijn er 50 bekeurd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.

Twee mannen aangehouden voor verstoring openbare orde

DINTELOORD: In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er tijdens festiviteiten op het Raadhuisplein twee mannen aangehouden die zich agressief tegenover elkaar gedroegen. De 27-jarige man uit Steenbergen en 32-jarige man uit Tilburg zijn aangehouden voor de situatie uit de hand kon lopen. Ze zijn aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.
Na verhoor is het tweetal in vrijheid gesteld.

Vrouw gewond na aanrijding

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op dinsdagmiddag melding van een verkeersongeval aan de Smitsvest. Een 20-jarige vrouw uit Bergen op zoom fietste over de Smitsvest en zag een 23-jarige automobiliste uit Moerstraten niet van rechts aankomen. De fietster viel van haar fiets en liep hierbij letsel op aan haar stuitbeen. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbrekers nemen winkelwaar uit etalage

BERGEN OP ZOOM: Tussen maandagochtend 12 juni en woensdagochtend 14 juni is er ingebroken in een bedrijf aan de Fortuinstraat. De inbrekers vernielden de etalageruit en namen een aantal artikelen uit de etalageruit. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Man aangehouden voor bezit softdrugs

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie hield op woensdagavond 13 juni een personenauto aan op de Rooseveltlaan ter controle. De 37-jarige automobilist uit Kruibeke (Be) overhandigde de politie een hoeveelheid van 13 gram hennep. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De man is na betaling van een schikking van 130,- weer in vrijheid gesteld.

Politie en brandweer assisteren na bezwijken containers

BERGEN OP ZOOM: In de vroege woensdagmorgen kwamen politie en brandweer in actie, nadat medewerkers van een bedrijf aan de Synthesebaan alarm hadden geslagen. Bij een korte verstoring van het productieproces was dinsdagavond ruim 2000 liter mengsel, met onder andere styreen afgetapt en door medewerkers van het bedrijf opgevangen in een drietal kunststof containers. Deze containers zijn vervolgens in een speciaal daarvoor bestemde opslag opgeslagen. Vermoedelijk door een chemische reactie, met hogere temperatuur en druk als gevolg, is één van de containers woensdagmorgen omstreeks 4.00 uur bezweken. Kort daarna volgde een tweede container. Niemand raakte gewond, maar uit voorzorg werd door de medewerkers van het bedrijf direct de hulp van de brandweer en de politie ingeroepen. De politie zorgde ervoor dat de Synthesebaan uit voorzorg werd afgesloten voor alle verkeer en informeerde medewerkers van omliggende bedrijven over het incident. De brandweer werkte samen met de bedrijfsbrandweer om de situatie ter plaatse zo spoedig mogelijk te normaliseren. Uit metingen van de brandweer bleek dat er buiten de terreingrens geen gevaar bestond voor de volksgezondheid. Nadat de inhoud van de derde container en de reststoffen van de eerste twee containers waren geneutraliseerd, konden deze worden overgepompt. De Synthesebaan is ruim 1½ uur afgesloten geweest voor het verkeer. De gelekte vloeistofplas is in de loop van de dag door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

Rookwaar ontvreemd bij bedrijfsinbraak

OUDENBOSCH: Op woensdagochtend 14 juni is er ingebroken in een bedrijf aan de Professor van Ginnekenstraat. De daders vernielden een ruit en namen vervolgens een voorraad rookwaar weg. De politie heeft aangifte opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld.

Auto weggenomen bij bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op maandag 13 juni braken onbekenden in in een bedrijf aan de Belder. Men vernielde een ruit en richtte daarna in het pand verschillende vernielingen aan. Hierna nam men de sleutels van een personenauto en de auto weg uit het bedrijf. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie neemt aangifte op van mishandeling

ROOSENDAAL: De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling. Een 21-jarige man uit Oudenbosch is in een horecagelegenheid aan de Markt door een onbekende groep jongeren mishandeld. De groep van 5 personen sloeg en schopte de aangever. Hij hield hieraan letsel over in het gelaat. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer.

Man aangehouden na mishandelen ex-vriendin

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagavond een man aan voor mishandeling van zijn ex-vriendin in de wijk Kortendijk. De vrouw had haar ex-geliefde de toegang tot de woning ontzegd. De man wilde echter toch naar binnen en probeerde dit via het balkon. Er ontstond een worsteling waarna de man de vrouw sloeg. Ze hield hieraan onder andere letsel aan haar arm over. De politie nam aangifte op van de 32-jarige Roosendaalse en hield de 29-jarige man uit Oosterhout aan op de openbare weg. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdag 12 juni een 37-jarige man uit Roosendaal aan voor bedreiging en afpersing van een 35-jarige plaatsgenoot. Tegen de verdachte zijn in 2005 en dit jaar meerdere aangiften gedaan van bedreiging. De politie heeft de verdachte in verzekering gesteld en verhoord.

Auteur: Inge Rijgersberg