Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Recordopbrengst Vondelpark Open

AMSTERDAM WEER IN DE BAN VAN GOLF

Junior Kamer Amsterdam organiseerde

"THE PARK HOTEL VONDELPARK OPEN 2006"

Opbrengst dit jaar: Vondelpark en Cruyff Foundation Games

Amsterdam, 9 juni 2006. In het hart van Amsterdam organiseerde Junior Kamer Amsterdam voor de 12e keer een uniek 'urban golf' toernooi. Het Vondelpark was omgetoverd in een professionele 18 holes golfbaan met een PAR 70 en een totale lengte van 2150 meter.

OPBRENGST
Het sponsortoernooi "The Park Hotel Vondelpark Open 2006" heeft dit jaar een record bedrag van E 30.000,= opgebracht. Een cheque van E 22.500,= is tijdens de lunch overhandigd aan het Stadsdeel Amsterdam Oud Zuid. Het stadsdeel Oud Zuid zal de opbrengst besteden aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de Kleine Johannes en het revalidatiecentrum aan de westzijde van het park. E 7.500,= gaat naar de Cruyff Foundation, die dit jaar in het Vondelpark de Cruyff Foundation Games organiseren. De Cruyff Foundation Games hebben enerzijds als doel om valide kinderen te laten ervaren hoe het is om met een beperking te sporten en anderzijds, om integratie tussen kinderen met en zonder beperking te stimuleren.

WINNAARS

Van de 33 teams, is het bedrijfsteam van Renault Nieuwendijk (Hoofddorp) de winnaar van 'The Park Hotel Vondelpark Open 2006'. Naast het in ontvangst nemen van de wisselbokaal is hun, door de hoofdsponsor The Park Hotel, de hoofdprijs aangeboden: een weekendverblijf in het hotel te Amsterdam. Op de gedeelde tweede plaats zijn geëindigd Loyens & Loeff en Channah Vinkeveen Vastgoed. De derde plaats werd veroverd door TriFinance.

BIJZONDERE DEELNEMERS
Het VIP team, bestaande uit Co Stompé (dartkampioen), Bert Kuizenga (Blind Date), Toine van Peperstraten (Studio Sport, Langs de Lijn) speelde samen met het speciale kinderteam van de Cruyff Foundation. In het tweede VIP team werd Valerie Zwikker (SBS 6, RTL4) vergezeld door Sander Foppele (Onderweg naar Morgen, Costa), Jop Joris (Onderweg naar Morgen) en Edgar Wurfbain (GTST, Costa).