Gemeente 's-Hertogenbosch

14-06-2006
Landmeten in Rosmalen en Maaspoort

Landmeten Het Ingenieursbureau van de gemeente is verantwoordelijk voor de het bijhouden van de Grootschalige Basiskaart 's-Hertogenbosch. Het actualiseren van deze digitale kaart is een continu proces. Veranderingen in objecten zoals bebouwing, wegen, water en terreinen worden opgespoord, gemeten en verwerkt. De kaart wordt voor verschillende informatiedoelen gebruikt, zoals planvorming, realisatie van infrastructurele werken en het beheer van wegen en openbaar groen.

Een voorbeeld is de digitale kaart op de website van de gemeente 's-Hertogenbosch "Stad in kaart" (te vinden via een button op de homepage).

Toestemming verlenen
De meetwerkzaamheden worden uitgevoerd door landmeters van de gemeente en voor een deel door landmeters van Ingenieursbureau BCC. Op dit moment meet het Ingenieursbureau BCC in Rosmalen en Maaspoort. De landmeters voeren de werkzaamheden voornamelijk uit vanaf de openbare weg. In een enkel geval is het noodzakelijk om te meten op particulier terrein. De gemeente vraagt uw medewerking door de landmeter toestemming te geven om in uw tuin of op de oprit een meting uit te voeren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met B. Verbruggen, technisch medewerker van het Ingenieursbureau, tel. (073) 615 97 11.