Gemeente Berkel en Rodenrijs


Voorlichtingsbijeenkomst brandweer na keukenbrand Een branddeken is onmisbaar in huis Op dinsdagavond 13 juni jl. heeft in de Poolsterschool een voorlichtingsbijeenkomst van de Berkelse brandweer plaatsgevonden voor bewoners uit de omgeving Wagnerstraat. De bijeenkomst was georganiseerd naar aanleiding van een keukenbrand op 11 mei jl. in deze straat. Een pan met olie vatte daarbij vlam waardoor er behoorlijke schade aan de woning ontstond.

De bewoonster liep ernstige brandwonden op. Ook zijn er nog twee andere personen ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

Deze bijeenkomst had tot doel om de omwonenden te informeren over o.a. het voorval en over brandveiligheid. Ondanks het warme weer waren er toch zo'n 20 personen aanwezig. De aanwezigen werden welkom geheten door Peter Schuurmans, brandpreventiemedewerker. Vervolgens vertelde de echtgenoot van de bewoonster iets over het incident. Aansluitend hield de heer Schuurmans een presentatie over brandveiligheid in en om de woning. Aan bod kwam o.a. het gebruik van rookmelders en blusdekens, het voorkomen van brand, een vluchtplan en wat te doen bij brand in de woning.

Dit soort bijeenkomsten zullen in de toekomst meerdere malen gaan plaatsvinden. Zeker na een woningbrand blijken er altijd veel vragen te ontstaan bij omwonenden en is er behoefte aan informatievoorziening over o.a. brandveiligheid. Op deze manier probeert de brandweer van Berkel en Rodenrijs hierop in te spelen.

Laatste wijziging website: 14 juni 2006
Copyright © 2003-2006 Gemeente Berkel en Rodenrijs