--------------------------------------------------------------------------
 Scarlet besteedt 'Security Infrastructure Management' uit aan Cybertrust 
--------------------------------------------------------------------------

Voor telecomleverancier is 'outsourcing' een strategische keuze om zich op de groeiende kernactiviteit te concentreren Mijdrecht, 06/14/2006

Cybertrust, de wereldwijde specialist in informatiebeveiliging en marktleider in 'managed security services', kondigt vandaag aan dat Ubizen, dochteronderneming van meerderheidsaandeelhouder Cybertrust, een 'outsourcing'-overeenkomst van 2 jaar heeft gesloten met Scarlet, een van de grootste telecomleveranciers in België die 'voice'- (vaste en mobiele), internet- en datadiensten verschaft aan zowel residentiële als zakelijke klanten. Volgens de overeenkomst zal Cybertrust de volledige beveiligingsinfrastructuur van Scarlet beheren en ondersteuning en onderhoud bieden voor het hard- en softwareplan.
"In het huidige economische klimaat, zijn de tijden van volledige bedrijfsonafhankelijkheid voorbij," zegt Willy Coolen, managing director bij Scarlet. "Het is moeilijk genoeg om de nummer één te zijn in de kernactiviteiten van het bedrijf zonder dat je je zorgen hoeft te maken over bijkomstige diensten, die efficiënt en voordelig kunnen geleverd worden door ervaren externe leveranciers. Toen we onze bedrijfsstrategie evalueerden, was het duidelijk dat ons bedrijf en onze klanten er baat bij zouden hebben als Scarlet zou uitbesteden aan een 'managed security service provider'. De beslissing om uit te besteden aan Cybertrust zal niet alleen onze organisatie - in haar streven naar naleving van de regelgevingen en de bescherming van onze activa - ten goede komen, maar ook onze klanten, die er op kunnen vertrouwen dat we de nodige stappen ondernemen om hun informatie te beschermen."

"In een competitieve omgeving zoals de telecommarkt moeten bedrijven als Scarlet zich niet alleen toeleggen op de uitbouw van hun bedrijf, maar ook aandacht hebben voor problematiek zoals 'compliance', risicobeheer en het beschermen van bedrijfstoepassingen," zegt Erwin Roels, country manager voor België bij Cybertrust. "Het volledig gamma MSS('managed security services')-diensten van Cybertrust en geavanceerde 'security intelligence' bieden Scarlet en haar klanten de garantie dat hun informatiesystemen goed beheerd en beveiligd worden. Hierdoor wordt personeel vrijgemaakt dat zich nu ook kan toeleggen op de kernactiviteiten van het bedrijf."

Volgens het rapport 'European Managed Security Service Provider Market Overview 2006' van Gartner (Tom Scholtz en Khalda Parveen, februari 2006), worden de 'managed security services' in Europa alsmaar beter en kennen ze - met een achtergrondgrenswaarde (CAGR) van bijna 15% tot 2009 - een mooie groei. Organisaties beschouwen 'outsourcing' immers meer en meer als een kostenbesparing en een middel om zich meer toe te kunnen leggen op de kernactiviteiten. Gartner zegt dat bedrijven uitbesteding van operationele beveiligingdiensten ernstig moeten overwegen teneinde effectiviteit en reikwijdte te vergroten.

Cybertrust begrijpt dat beveiligingsbeheer niet alleen een kwestie is van het beheren van een aantal beveiligingselementen; het echte werk ligt in het evalueren van bedreigingen, het snel reageren op beveiligingsincidenten, het uitwerken van oplossingen en het opleggen van gedragslijnen voor beveiliging. De MSS-opties van Cybertrust zijn de enige oplossingen die klanten toelaten hun beveiligingsomgeving zelf te beheren, te monitoren en te bemannen - of één of meerdere van deze taken uit te besteden - op een manier die het best overeenstemt met de bedrijfsnoden rond strategie, reglementering, bedrijfscultuur en eigen vaardigheden. Klanten halen voordeel uit de expertise en 'intelligence' van Cybertrust, waardoor ze proactief aanvallen kunnen voorkomen en beveiligingsbedreigingen kunnen aanpakken met de mensen, het beleid en de technologieën die ze reeds hebben.

Voor meer informatie over de 'managed security services' van Cybertrust: http://www.cybertrust.com/solutions/managed_security_services

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Cybertrust
Cybertrust is de wereldwijde specialist in informatiebeveiliging en levert diensten die kritieke gegevens beveiligen, identiteiten beschermen en klanten helpen bij het demonstreren van voortdurende compliance. Met hoofdkantoor in Herndon, Virginia in de VS en ruim dertig kantoren wereldwijd, is Cybertrust een van 's werelds grootste leveranciers van informatiebeveiliging en wordt erkend als de wereldwijde marktleider in managed security services. Voor meer informatie, zie www.cybertrust.com. Als u meer informatie wilt of met een Cybertrust specialist wil spreken, kunt u contact opnemen met Jeanette De Wilde van NewsEngine PR op +31 20 567 2170 of via jeanette.dewilde@newsenginepr.com. © Cybertrust 2006. Alle rechten voorbehouden.
Cybertrust en Security Management Program zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Cybertrust Holdings, Inc. en/of zijn divisies. Alle andere handelsmerken zijn het bezit van hun respectievelijke eigenaars.
Uw gegevens in onze databank aanpassen of verwijderen? Stuur een mailtje naar database@newsenginepr.com
Ref.:CYBER0098-3E7172