Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14/06/06)

OOSTERHOUT NB, 14 juni 2006

Politie houdt jeugdige verdachte steekpartij aan

OOSTERHOUT: Dinsdag 13 juni rond 20.30 uur meldde zich een 13-jarige jongen uit Oosterhout aan de balie van bureau Oosterhout met de mededeling dat hij een steekwond had opgelopen. De jongen gaf aan dat hij samen met andere kinderen aan het spelen was op de Loevensteinlaan. Eén van hen, de latere verdachte, zou het broertje van het slachtoffer hebben gepest door met een bal tegen hem aan te schoppen. De 13-jarige jongen schopte daarop de bal van de verdachte weg. De verdachte, een 13-jarige jongen uit Oosterhout, kreeg hierop ruzie met het slachtoffer en beide jongens raakten met elkaar in gevecht. Nadat de 13-jarige verdachte even weg was geweest, kwam hij na korte tijd terug met een mes en stak het slachtoffer ermee. De politie stelde direct een onderzoek in en hield dinsdagavond de verdachte aan. De jongen heeft de steekpartij bekend. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Politie onderzoekt openbare schennis der eerbaarheid

WERKENDAM: De politie van het team Altena is een onderzoek gestart naar een schennispleger. Twee 17-jarige meisjes uit Nieuwendijk deden dinsdag 13 juni bij de politie aangifte van schennis der eerbaarheid. Het ene meisje was omstreeks 16.15 uur langs een parkeerplaats bij de Tol gefietst en zag onder het viaduct een man naast een auto staan. De man was gekleed in een onderbroek en een hemd.
Het andere meisje fietste rond 16.30 uur op het fietspad bij de Tol, toen ze een man in een kort broekje zag joggen. Toen ze dichterbij kwam, zag ze dat de man het broekje aan de voorkant omlaag had en zijn geslachtsdeel toonde.
De politie stelde direct een onderzoek in, maar trof de man niet meer aan. Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 1.75 meter lang. De meisjes geven aan dat de man tussen de 40 en 50 jaar oud was. De politie zet het onderzoek voort en wil graag in contact komen met mensen die de man hebben zien staan of lopen in de omgeving van de Tol. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldief aangehouden

MADE: Een surveillerende wijkagent zag dinsdag 13 juni omstreeks 14.45 uur diverse mensen uit een drogisterij in de Nieuwstraat komen rennen. Onder hen waren diverse personeelsleden, die de agent direct wenkten. Ze vertelden achter een winkeldief aan te zitten. De politieman stelde direct een onderzoek in en trof elders in het winkelcentrum de verdachte, een 40-jarige inwoner van Breda, aan. Hij hield de man aan en bracht hem naar het politiebureau voor nader onderzoek en verhoor. In het winkelcentrum trof hij tevens een zogenaamde geprepareerde tas aan, met daarin vier flesjes parfum. Met een geprepareerde tas, waarvan de binnenkant bekleed is, proberen winkeldieven de alarmpoortjes van een winkel te passeren, zonder dat het alarm af gaat.
De verdachte bekende de winkeldiefstal te hebben gepleegd.

Politie houdt man aan op verdenking van mishandeling

DORST: De politie heeft dinsdag 13 juni rond 17.55 uur op de kermis een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongen wordt ervan verdacht een 14-jarig meisje uit Dorst te hebben mishandeld. Zij deed hiervan aangifte. De jongen bekende het meisje te hebben geslagen, maar gaf tevens aan dat hij door een hem onbekende jongen was geslagen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

OOSTERHOUT De politie heeft dinsdag 13 juni een onderzoek ingesteld in een woning in de Jeroen Boschstraat. Eén van de aanleidingen voor het onderzoek was een melding, binnengekomen bij tiplijn Meld Misdaad Anoniem dat zich in de woning een hennepkwekerij zou bevinden. De politiemensen troffen op de zolder van de woning inderdaad een hennepkwekerij aan. De 122 hennepplanten alsmede diverse groeibenodigdheden zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie onderzoekt nog van wie de kwekerij precies is.

Rijverbod na rijden onder invloed

WERKENDAM: Surveillerende politiemensen controleerden dinsdag 13 juni rond 17.00 uur op de Tol een man in een auto. De man, een 61-jarige inwoner van Zundert, rook sterk naar alcohol en uit de blaastest bleek vervolgens dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 490 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De man kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Bromfietser lichtgewond na aanrijding

WAALWIJK: Woensdag 14 juni omstreeks 08.30 uur vond op de kruising van de Cartografenweg en de Professor Asserweg een aanrijding plaats, waarbij een bromfietser lichtgewond raakte. Een 36-jarige automobilist uit Waalwijk reed over de Cartografenweg en wilde rechtsaf de Professor Asserweg in rijden. Hierbij zag hij de bromfietser, een 18-jarige inwoner van Waspik, over het hoofd. De bromfietser sloeg door de aanrijding over de kop en kwam vermoedelijk op zijn helm terecht gekomen. De man is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg, voor controle. Hij bleek slechts een zere, dikke knie aan het ongeval te hebben overgehouden.

Politie houdt verkeerscontroles

MADE: De politie heeft dinsdag 13 juni een autogordelcontrole gehouden in de Adelstraat. Daarbij zijn 8 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

GILZE: Politiemensen hielden dinsdag 13 juni een verkeerscontrole op de Chaamseweg in Gilze en de Middellaan in Dongen. Op de Chaamseweg zijn 12 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid en twee voor het niet dragen van de autogordel. Op de Middellaan werden vier automobilisten bekeurd omdat ze hun gordel niet om hadden. Verder kreeg één automobilist een bekeuring omdat hij zijn Apk-keuringbewijs niet kon tonen.

RIJEN: Een wijkagent heeft dinsdag 13 juni een verkeerscontrole gehouden bij een voetgangersoversteekplaats in de Hoofdstraat. Daarbij schreef hij drie bekeuringen uit voor niet stoppen voor overstekende voetgangers.

OOSTERHOUT:Tijdens een verkeerscontrole op de Burgemeester Elkhuizenlaan en in de Klappeijstraat heeft de politie dinsdag 13 juni 3 bekeuringen uitgeschreven. Twee automobilisten kregen op de Burgemeester Elkhuizenlaan een bekeuring omdat ze hun autogordel niet om hadden. Eén automobilist kreeg in de Klappeijstraat een bekeuring wegens foutparkeren.

Auteur: Leonie van Ooijen