Inspectie Verkeer en Waterstaat


14 juni 2006: Handhavingsactie containervervoer in de binnenvaart

De Inspectie Verkeer en Waterstaat, KLPD Dienst waterpolitie, Rijkswaterstaat, Zeehavenpolitie Rotterdam houden vanaf 14 juni op het Rijn-Scheldekanaal een driedaagse gezamenlijke handhavingsactie in de containerbinnenvaart.

De gezamenlijke diensten inspecteren naar aanleiding van het voornemen van de Europese Commissie om de Verordening 11 EEG in te trekken. Deze verordening regelt dat vervoerders verplicht zijn om ladingdocumenten aan boord te hebben van alle lading. De vraag is of er na die afschaffing dan nog wel voldoende mogelijkheden zijn om het vervoer per container te kunnen controleren.

Voor gevaarlijke stoffen in bulk en in containers blijft de verplichting om ladingdocumenten bij zich te hebben op grond van de wet vervoer gevaarlijke stoffen (WVGS). Bij een schip vol met containers is het echter niet mogelijk om te zien welke containers wèl en welke geen gevaarlijke stoffen bevatten als niet van àlle containers de ladingdocumenten aanwezig zijn.

Na deze gezamenlijke actie zullen de deelnemers de inspectieresultaten terugmelden en een advies opstellen of en zo ja welke maatregelen getroffen moeten worden.

14-6-2006 Inspectie Verkeer en Waterstaat. Privacy statement