Korps Landelijke Politiediensten

Dronken automobilist vliegt uit de bocht

Muiden, 14-06-2006 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag 14 juni 2006 om 12.30 uur proces-verbaal opgemaakt tegen een 52-jarige inwoner van Bussum, die op knooppunt Muiderberg uit de bocht was gevlogen. Hij reed onder invloed van alcoholhoudende drank. De man is aangehouden en op het bureau blies hij 1070 ugl (2,05 promille). Op grond van deze uitslag is zijn rijbewijs is ingevorderd. De bestuurder kreeg een rijverbod opgelegd van 14 uur.

Op de meldkamer van het KLPD kwam kort na het middaguur een melding dat de bestuurder van een personenauto zich a-sociaal gedroeg. Medewerkers van de Verkeerspolitie, unit Ouder-Amstel, reden op enige afstand achter de melder. Enkele minuten later kwam de melding binnen dat de a-sociale weggebruiker, in de gemeente Muiden, uit de bocht van de A6 naar de A1 was gevlogen. De man sprak met dubbele tong en stond onvast ter been. Hij verklaarde nog prima auto te kunnen rijden. Een ademtest (F) wees uit dat hij teveel alcohol op had. Na zijn aanhouding bleek op het bureau dat hij ruim vier het toegestane alcoholpromillage in zijn bloed had. De man was al eerder in aanraking gekomen met het ademanalyse apparaat. In 2003 blies hij 440 ugl en in 2005 710 ugl. Deze stijgende lijn is zijn auto niet ten goede gekomen. De auto was volledig vernield. De Verkeerspolitie vorderde naast het rijbewijs ook het kentekenbewijs in van de auto. Het rijverbod moet voorkomen dat hij eventueel met een ander motorrijtuig gaat rijden waarvoor geen rijbewijs is vereist.

De Verkeerspolitie zendt een mededeling aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, divisie vorderingen. De mededeling kan uiteindelijk leiden tot ongeldigverklaring van het rijbewijs.