Ingezonden persbericht


KvK maakt vergunningprocedure ondernemer 3 jaar korter

Met het aansluiten van enkele zware stroomkabels hebben de Zeeuwse gedeputeerde Maria LeRoy en ondernemer Eric Moerland uit Sint-Philipsland de digitale handleiding voor de realisatie van toeristisch ondernemingsplannen op woensdag 14 juni officieel in gebruik genomen. Het digitale stappenplan www.handleidingondernemingsplan.nl van de Kamer van Koophandel loodst toeristisch ondernemers op een snelle manier langs vergunningen en procedures. Dit kan ondernemers maar liefst drie jaar tijdswinst opleveren.

Langslepende procedures zijn een groot struikelblok voor toeristische ondernemers om uit te breiden of zich nieuw te vestigen. Dit is één van de belangrijkste knelpunten die de vernieuwing en kwaliteitsverbetering van het toerisme in Zeeland in de weg staan. Vaak duurt het 5 tot 8 jaar voordat een ondernemer de benodigde vergunningen heeft voor de uitbreiding van zijn jachthaven, camping of hotel. Ook al zijn de gemeente en de provincie bereid om aan zijn plannen medewerking te verlenen. Veel plannen van ondernemers worden daardoor in de kiem gesmoord.

17 miljoen overnachtingen
Toerisme is één van de belangrijke pijlers in de Zeeuwse economie. Zo haalt het toerisme jaarlijks ruim 1,3 miljard euro aan omzet binnen. Daarnaast zorgt het toerisme voor zo´n 15.000 Zeeuwen brood op de plank. Niet alleen de campings, hotels en de jachthavens profiteren van het toerisme in Zeeland. Ook de detailhandel en de horeca zijn gebaat bij het toerisme. Van iedere toeristische euro die uitgegeven wordt, komt ´slechts´ 22 eurocent terecht bij de verblijfsaccommodaties en de jachthavens. Zeeland telt ruim 450 verblijfsaccommodaties. Daarnaast zijn er ruim 350 kleinschalige kampeerplaatsen (kamperen bij de boer). Jaarlijks is de provincie goed voor ruim 17 miljoen overnachtingen.

Meer informatie leest u in het uitgebreide persbericht.

Met vriendelijke groet,

Marc Volleman
Adviseur Communicatie
Kamer van Koophandel voor Zeeland
Tel.: (0118) 67 35 34/ Mobiel 06 42299086
http://www.zeeland.kvk.nl