Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 14 juni 2006

Verder werken aan kwaliteit
De Gemiva-SVG Groep publiceert jaarverslag 2005

Deze week verschijnt het jaarverslag van de Gemiva-SVG Groep, een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een handicap die actief is in de provincie Zuid-Holland. Het verslag vertelt wat de organisatie in 2005 heeft gedaan om de kwaliteit van de zorg en arbeid opnieuw te verbeteren. Zo besloot de Raad van Bestuur een kwaliteitskeurmerk te gaan behalen.

In 2005 zette de Gemiva-SVG Groep de eerste stappen op weg naar dat kwaliteitskeurmerk. In 2006 en 2007 zal dit verder zijn beslag krijgen. "We werken aan een kwaliteitssysteem dat past bij onze organisatie en ons helpt om ons werk slimmer, effectiever en met nog meer betrokkenheid en plezier te doen", aldus de Raad van Bestuur in het voorwoord van het jaarverslag.
Het verslag heeft - net als vorig jaar - de vorm van een reisverslag, geïnspireerd door het beleidsplan 2004-2007 van de Gemiva-SVG Groep: 'We gaan op reis en nemen mee'. Zeven 'brieven' schetsen de weg die de Gemiva-SVG Groep in 2005 heeft afgelegd.

Verzuim weer gedaald
Het verzuim daalde in 2005 tot 4,42%. Dat is 1,3% lager dan in de totale gehandicaptenzorg en het ligt 1% onder het niveau van de zorgsector als geheel. "We zijn blij met de dalende tendens in het verzuim. Die willen we vasthouden, ook als we straks weer te maken krijgen met krapte op de arbeidsmarkt. We doen dat onder andere door gerichte aandacht voor locaties met een hoog verzuim."

Gezonde financiële huishouding
De Gemiva-SVG Groep sloot de boekhouding over 2005 af met een positief resultaat. Dit wordt veroorzaakt door meerdere incidentele meevallers. Daarnaast zijn vrijwel alle locaties binnen hun toegewezen budget gebleven. De Raad van Bestuur is tevreden met de gezonde financiële huishouding, maar geeft ook aan dat er nog steeds wensen zijn die de organisatie niet kan realiseren: "Zeker in de directe zorg leven nog diverse verlangens om tot kwaliteitsverbetering te komen. In onze arbeidsintensieve zorgsector brengt dit altijd structurele kosten met zich mee. Die kunnen we niet betalen uit incidentele meevallers. Toch proberen wij met de nodige creativiteit in 2006 verder te werken aan kwaliteitsverbetering."

Gemiva-SVG Groep
De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in de provincie Zuid-Holland ruim drieduizend mensen met een handicap bij hun leven in de samenleving. Dit gebeurt op veel verschillende manieren, afhankelijk van de vraag van de cliënt. Zorg en ondersteuning wordt gegeven bij mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in de locaties van de organisatie. Het doel is ondersteuning te bieden die ertoe leidt dat mensen met een handicap zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen, waarbij zij zelf of met ondersteuning keuzes maken voor hun eigen levensomstandigheden en hun persoonlijke toekomst. Klik hier voor het Reisverslag 2005