Provincie Zuid-Holland

Aankondiging Fietstocht en rondetafelgesprek Oostflank Leiden 14 juni

Dit is een gezamenlijk persbericht van de provincie Zuid-Holland en Holland Rijnland

Hoe worden de verschillende ontwikkelingen aan de oostkant van Leiden op elkaar afgestemd? Hoe komen we tot een goede inpassing van vervoer en verkeer? Hoe zorgen we dat het gebied aantrekkelijk blijft voor recreatie en natuur? Die vragen staan centraal op 14 juni bij het Ontwerpatelier As Leiden Katwijk. Belangstellenden uit Alkemade, Jacobswoude, Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten zijn van harte uitgenodigd voor een fietstocht. Graag willen de ontwerpers onderweg met deelnemers praten over de ontwikkelingen aan de Oostflank van Leiden.

Ontwerpatelier As Leiden KatwijkHet gebied aan de oostkant van Leiden maakt deel uit van het project As Leiden Katwijk. De As Leiden Katwijk is een samenwerkingsverband van de gemeenten binnen Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland om een aantal grote projecten af te stemmen. Denk hierbij aan de RijnGouwelijn, de Rijnlandroute, Knoop Leiden West, station Leiden Centraal (tevens Stedenbaan station) en de herontwikkeling van de locatie Valkenburg (Marinevliegkamp Valkenburg). Het Ontwerpatelier As Leiden Katwijk zoekt creatieve oplossingen voor de samenhang en knopen van deze projecten. Deskundigen en betrokkenen van overheid, maatschappelijke organisaties en private partijen werken samen aan de ontwerpopgaven. De As Leiden Katwijk werkt nauw samen met de projectorganisaties van de afzonderlijke projecten. Zij gaat als coördinerend orgaan nadrukkelijk niet in op details per locatie, maar richt zich op de samenhang tussen de verschillende projecten en de gezamenlijke (ontwerp)opgaven.

Uitnodiging fietstocht en rondetafelgesprekkenHet Ontwerpatelier nodigt bewoners, bewonersorganisaties en maatschappelijke organisaties van harte uit om deel te nemen aan een fietstocht en een aansluitend gesprek over het gebied. De fietstocht vindt plaats op woensdag 14 juni van 14:15-17:30 en start en eindigt bij het Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten. Deelnemers nemen hun eigen fietsen mee. Verzamelen om 14:15 bij het Cultureel Centrum.

De fietstocht duurt ongeveer anderhalf uur. Op diverse plaatsen wordt afgestapt en krijgen de fietsers toelichting over mogelijke ontwikkelingen en vragen over hun ideeën. Tussen 16:00 en 17:30 vindt een aansluitende rondetafelbijeenkomst plaats. Daar kunnen deelnemers zich samen met de medewerkers van het Ontwerpatelier As Leiden Katwijk buigen over vragen over de toekomst van het gebied, in relatie met aangrenzende gebieden binnen de As Leiden Katwijk.

U kunt zich per e-mail opgeven voor de fietstocht, de rondetafelbijeenkomst en de atelierontmoeting: info@asleidenkatwijk.nl

Voor informatie over het Ontwerpatelier As Leiden Katwijk zie www.asleidenkatwijk.nl.