Gemeente Weert

7 juni 2006

OPENING SPEELTERREIN BIEMANSSTRAAT

De gemeente Weert heeft sinds vorig jaar in een aantal wijken de aanwezige speelruimten onder de loep genomen. Dat was aangekondigd in het speelruimtebeleidsplan. Dit heeft er in de wijk Fatima voor gezorgd dat o.a. het speelterrein aan de Biemansstraat is opgeknapt. Er is een aantal nieuwe speelelementen geplaatst. De ideeën hiervoor zijn in nauwe samenwerking met een werkgroep van bewoners uit de wijk, Wonen Weert en de gemeente Weert tot stand gekomen.

Het vernieuwde speelterrein wordt op woensdag 14 juni om 14.00 uur samen met de kinderen uit de buurt en de wijkraad Fatima officieel in gebruik genomen door Trudy Baijens, manager Woondiensten van Wonen Weert en wethouder Pierre Sijben. Wonen Weert heeft uit haar Leefbaarheidsfonds geld ter beschikking gesteld om de speeltuin samen met de gemeente Weert opnieuw in te richten. De nieuwe speelelementen bestaan uit een uitgebreide klimcombinatie en twee nieuwe veerelementen. Een aantal speelelementen, dat hier al stond, heeft een nieuwe plek op het terrein gekregen. Voor de veiligheid is ook een hekwerk geplaatst.

Aanpak meer speelterreinen
Ook in de wijken Keent, Moesel en Groenewoud zijn vorig jaar plannen gemaakt voor de speelmogelijkheden. Ook die vloeien voort uit het speelruimtebeleidsplan. Deze plannen zijn bijna allemaal uitgevoerd. Voor de speelmogelijkheden in de wijken Leuken, Graswinkel, Biest, Binnenstad en het kerkdorp Tungelroy worden dit jaar vernieuwingsplannen gemaakt. Voor de overige wijken en dorpen van Weert worden na 2006 plannen opgesteld.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2006.097 FS


---- --