Gemeente Sneek


Feestelijke uitreiking piramide certificaat
Na een anderhalf jaar durende periode van intensieve training ontvangen leerkrachten van de RK basisschool Thomas van Aquino samen met leidsters van peuterspeelzaal De Springplank op 14 juni het Piramide-certificaat. Het certificaat wordt uitgereikt door mevrouw B. Salverda, hoofd afdeling onderwijs van de gemeente Sneek. Ook leerkrachten van CBS Jan van Nassau hebben het
Piramide-trainingsprogramma succesvol afgerond. Zij ontvangen het certificaat op een andere dag.

Piramide is een totaalprogramma op het gebied van onderwijs voor alle kinderen van drie tot zes jaar, in het bijzonder voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Het programma stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren, zodat zij goed voorbereid naar groep 3 gaan. De leeftijdsfase van 0-6 jaar is enorm belangrijk voor een goede ontwikkeling van de kinderen. Hoe eerder je de ontwikkeling van kinderen stimuleert, hoe beter dit is voor hun schoolcarrière. Het piramideprogramma wordt betaald door de gemeente Sneek en is een belangrijk onderdeel van kansrijk jeugdbeleid.

De uitreiking van de certificaten gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst van 11.00-13.45 uur in de gymzaal van de Thomas van Aquinoschool in Sneek. Centraal staat een informatiemarkt, waarin de opbrengsten van Piramide tot nu toe worden gepresenteerd. Tevens wordt een verbinding gelegd met alle brede schoolactiviteiten in de wijk.

Op de informatiemarkt komen stands van peuterspeelzaal de Springplank de Thomas van Aquinoschool (foto's, film, piramidematerialen), Stichting Thuiszorg Zuidwest Friesland, GGD, Centrum voor de Kunsten, Bibliotheek, Kinderboekwinkel Bolleboos, Impuls, Schoolmaatschappelijk werk, Logopedie, Moedercentrum, BOEJ (Bewegen, Ontwikkelen, Experimenteren, Jeugd), Fries Scheepvaart Museum, Modelspoormuseum, Wijkplatform en de wijkvereniging.

Het programma is als volgt:
11.00 uur: ludieke opening
11.00-12.00 uur: gelegenheid voor ouders en kinderen om de informatiemarkt te bezoeken
12.00-13.30 uur: gelegenheid voor genodigden en andere belangstellenden om de informatiemarkt te bezoeken 13.30-13.45 uur: uitreiking certificaat
Voor kinderen is er een ritje in een treintje.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 8-6-2006