Gemeente Sneek


Sneek gastgemeente bij intergemeentelijke sportdag De gemeente Sneek heeft de eer de 51e intergemeentelijke sportdag op woensdag 14 juni 2006 te mogen organiseren en verwelkomt die dag ongeveer 600 ambtenaren uit de deelnemende gemeenten.

De sportdag is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door en voor ambtenaren van de gemeenten Dantumadeel, Heerenveen, Opsterland, Ooststellingwerf, Tytjerksteradiel, Smallingerland, Sneek en Weststellingwerf. Ieder jaar neemt een andere gemeente de organisatie voor haar rekening.

De sportdag speelt zich voornamelijk af op sportpark Tinga aan de Molenkrite in Sneek. Hier worden alle voetbal-, beachvolleybal-, tennis- en jeu de bouleswedstrijden gespeeld. Het sportpark doet tevens dienst als start en finish voor de fiets-en wandeltochten. Dit jaar wordt ook kennis gemaakt met Nordic Walking. Deze activiteit vindt plaats in het Rasterhoffpark.

De sportdag wordt mede mogelijk gemaakt door de medewerking van vele vrijwilligers. De Sneker sportclubs atletiekvereniging Horror, Sneeker Mixed Hockeyclub, tennisvereniging De Vliegende Bal, en voetbalvereniging Sneek stellen de locaties beschikbaar.

Nieuwe sportteneus
Voor de werknemers die meedoen aan sportcompetities heeft de gemeente Sneek nieuwe sporttenues aangeschaft. De sportkleding wordt op de intergemeentelijke sportdag voor het eerst gebruikt. De twee gemeentelijke voetbalteams en het gemeentelijk volleybalteam showen op 14 juni de shirts en shorts in actie.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 8-6-2006