Llink



uitzending(en)

wo 14 juni 2006 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Hein Meijers & Simon Roozendaal

Te gast vandaag zijn wetenschapsjournalisten en schrijvers van het 'Groot Lexicon van Nutteloze Feiten', Hein Meijers en Simon Roozendaal. Samen met John Buijsman bespreken de heren hun aaneenschakeling van allerhande 'nutteloze' feitjes over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Kees Moeliker

Huisbioloog en chief van het European Bureau of Improbable Research schuift regelmatig aan in 747Live met nieuwtjes en wetenswaardigheden uit de biologische wereld. Zo nam Kees een ijzeren duivennest mee, wist hij alles te vertellen over homoseksuele travestiete kemphanen en had hij zich verdiept in het verhaal van een eend met een buitenaards wezen in z'n buik.

Liesbeth Levy

Huisfilosofe Liesbeth Levy is vandaag ook weer van de partij met, hoe kan het ook anders, een item over filosofie. Haar eerdere onderwerpen waren onder andere het taoisme, de documentaire 'Making Slough Happy' over de maakbaarheid van geluk, en pulp televisie.

Shoppen met Mieke

Elke week struint shopaholic Mieke van der Linden winkeltjes af waar de gemiddelde Nederlander niet (vaak) komt. Zo kreeg ze les in Esperanto, bezocht ze een dierenwinkel waar de vleermuizen aan het plafond hangen en leerde ze alles over het bakken van gezond brood. Waar zou onze shopaholic nu weer geweest zijn? Hoeveel geld heeft ze uitgegeven? En voldoen haar inkopen aan het praktisch idealisme van LliNK? Alle antwoorden op deze vragen hoort u in Shoppen met Mieke.

Rai Experience

De jonge wereldband Rai Experience verzorgt vandaag de muziek. Deze Nederlandse band met verschillende culturele achtergronden vermengt haar muzikale invloeden van over de hele wereld. Rai, reggae, latin, funk en soul monden uit in een smeltkroes van urban-wereldmuziek. Perfecte muziek voor deze warme dagen dus!