Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2006-308       |
|                                            |Arnhem|13 juni 2006   |
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Woensdag 14 juni

. Vergaderingen Provinciale Commissies. (separaat persbericht over locatie en agendapunten volgt nog).
. Gedeputeerde René van Diessen woont het zevende milieucongres 'Challenges for a Sustainable Europe' van het Comité van de Regio's bij.
(14 t/m 17 juni in Zweden)

Donderdag 15 juni

. Gedeputeerde Marijke van Haaren krijgt door wethouder H. Wessel het eerste exemplaar overhandigd van de brochure 'Rondwegen 't Harde en Oostendorp'. De wethouder geeft een korte schets van de problematiek zoals deze is aangegeven in de brochure waarop de gedeputeerde zal reageren. Aansluitend is er gelegenheid voor de pers om vragen te stellen. (11.00 - 12.00 uur; Restaurant Amuse, Eperweg 47b in 't Harde)
. Gedeputeerde Hans Esmeijer is aanwezig bij de eindmanifestatie Jeugdzorgbrigade door Frank de Grave en geeft namens de provincies een reactie op het rapport. (13.30 - 16.30 uur; zaal Concordia in Den Haag)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren geeft de aftrap voor de campagne voetbal BOB in verband met het Wereldkampioenschap voetballen.

(16.00 - 16.30 uur; plein tussen café Dudok en stadhuis -einde Koningstraat- in Arnhem)


. Gedeputeerde Harry Keereweer spreekt en neemt deel aan de vragen- en discussieronde bij een bijeenkomst over de actuele ontwikkelingen op de Veluwe. Centraal staat 'Het spel en de knikkers': hoe spelen we het spel en hoe bemachtigen we de knikkers. De bijeenkomst is georganiseerd door het programmabureau Veluwe en de provincie Gelderland en voornamelijk bedoeld voor gemeenteraadsleden, burgemeester en wethouders, Veluwse gemeenten en Klankbordgroep gemeenten. (18.00 - 21.00 uur; Koetshuis Kasteel Staverden in Ermelo)
. Gedeputeerde Theo Peters geeft een presentatie van het nieuwe streekplan op de discussieavond 'Ontwikkelingsplanologie, kans of bedreiging?'.Paul Kersten, planoloog van onderzoeksinstituut Alterra uit Wageningen, zal een kritische reactie geven op het streekplan en de Nota Ruimte. (19.30 - 21.30 uur; Bezoekerscentrum Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24a in Arnhem) Vrijdag 16 juni

. Gedeputeerde Harry Keereweer neemt deel aan het veldsymposium Kaderrichtlijn Water in het Binnenveld. Doel van het symposium is met de aanwezigen (bestuurders van de provincies Utrecht, Gelderland, waterschap Vallei & Eem en de WERV-gemeenten) in het veld, aan de hand van een concreet gebied, te bekijken wat de KRW in de praktijk zal kunnen betekenen en hoe dit aansluit bij alle lopende beleidslijnen en geplande ontwikkelingen. (09.00 - 12.30 uur; start op Kaasboerderij Hoekelum in Bennekom)
. De Commissaris van de Koningin brengt samen met gedeputeerde Harry Keereweer een werkbezoek aan recreatieplas Rhederlaag. Tijdens het werkbezoek zal de Commissaris op ludieke wijze de noordoever openen.

(13.30 - 17.00 uur; Noordoever van recreatieplas Rhederlaag, Marsweg in Lathum)

Maandag 19 juni

. Gedeputeerde René van Diessen houdt tijdens de bestuurlijke conferentie Luchtkwaliteit een inleiding over de Gelderse aanpak Luchtkwaliteit. Ook gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig en staatssecretaris Van Geel houdt een inleiding. De conferentie is bedoeld om duidelijk te maken welke taken elk van de betrokken overheden heeft te verrichten en met welke maatregelen de problematiek kan worden opgelost. (13.30 - 17.00 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)
. Gedeputeerde Harry Keereweer spreekt ter gelegenheid van de opening van 10 ecopassages Gelderse Vallei en Utrecht-Oost op het landgoed Oldenaller. De ecopassages zijn aangelegd in het kader van de reconstructie Gelderse Vallei/Utrecht-Oost met als doel het tegengaan van ontsnippering van natuur. (15.00 - 17.00 uur; werkschuur Natuurmonumenten op landgoed Oldenaller in Putten)

Woensdag 21 juni

. De Commissaris van de Koningin opent de International Summer Conference. Het betreft natuur- en cultuurprojecten in Europa, de toekomst van natuurparken. De conferentie biedt gelegenheid tot het uitwisselen van kennis en ervaring en inspiratie voor de toekomst. Gedeputeerde Harry Keereweer neemt ook deel aan deze tweedaagse conferentie. (10.00 - 21.45 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)
. Gedeputeerde Harry Keereweer is aanwezig bij het werkbezoek van staatssecretaris Schultz van Haegen aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

(11.00 - 13.30 uur; fort Vuren in Vuren)
. Gedeputeerde René van Diessen krijgt het accreditatiecertificaat van het bureau Milieumetingen van de dienst Milieu & Water van de provincie Gelderland overhandigd. (12.00 - 12.30 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)
. Gedeputeerde Theo Peters brengt een werkbezoek aan de stedelijke vernieuwingsgebieden in Winterswijk. Er zijn hier de afgelopen periode diverse stedelijke vernieuwingsprojecten opgeleverd. (13.00 - 16.30 uur; Tricot, Groenloseweg 3-5 in Winterswijk)

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 90 00.