Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 14 juni 2006

Wethouder De Goede ontvangt Lies Tan - Hollander

Dinsdag 13 juni 2006 heeft wethouder De Goede van de gemeente Kampen Lies Tan - Hollander ontvangen in het stadhuis. Zij heeft na haar vertrek op 6 maart jl. in de afgelopen maanden een voettocht van ruim 2700 kilometer afgelegd van Kampen naar het Spaanse Santiago de Compostella. Het doel van de loop was het inzamelen van geld voor de Stichting Ontluikend Sumba. De actie heeft tot nu toe EUR 2500 opgebracht.

Het idee voor deze actie komt voort uit medeleven van mevrouw Tan-Hollander voor de inwoners van het Indonesische eiland Sumba. Al jaren steunt zij via de Stichting Ontluikend Sumba (S.O.S. Indonesië) een gezin op dit eiland. Dankzij de hulp van mevrouw Tan-Hollander is het voor het gezin onder andere mogelijk om hun jongste kind naar school te laten gaan. Ook krijgt het gezin elke week een voedselpakket.

De actie werd ondernomen met als doel het bouwen van een TBC-polikliniek op het Indonesische eiland Sumba. TBC is samen met Malaria volksziekte nummer één op Sumba. Momenteel is op het eiland geen opvangfaciliteit voor TBC-patiënten. Om de polikliniek te kunnen bouwen is mevrouw Tan-Hollander op zoek naar sponsors. De bouw van de faciliteit kost inclusief inrichting, apparatuur, generator, elektriciteitsvoorziening en de aanschaf van een stuk grond EUR 65.000.