Gemeente Bolsward


woensdag 14 juni 2006

Mededelingen 14 juni 2006

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken burgemeester en wethouders bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het veranderen van de woning met aanbouw op het perceel 1e Hollandiastraat 16;

2. voor het veranderen van een bedrijfspand in een woning op het perceel Nieuwmarkt 1B;

3. voor het veranderen van de voorgevel van de garage op het perceel De Swan 53;

4. voor het veranderen/vergroten van een deel van een voormalig schoolgebouw in een kerk op het perceel Burg. Praamsmalaan 35;
5. voor het vergroten van twee woningen op de percelen De Wylp 4 en 6;
6. voor het veranderen van de voorgevel op het perceel Hoogstraat 49;
7. voor het oprichten van een garage op het perceel Hid Herostraat 49;
8. voor het oprichten van een berging op het perceel De Wylp 19.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstandcommissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 13.30 uur. De agenda voor deze zitting is dinsdags daarvoor te bekijken op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende bouwvergunning eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunning is verleend:
1. d.d. 7 juni 2006, voor het vergroten van de woning op het perceel H. Nannesstraat 7.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de bouwvergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA te Bolsward.

Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 13 juni 2006, Wijkvereniging de Molendraai voor het houden van een huis-aan-huis verkoop van koek in de periode van 4 tot en met 9 september 2006.

De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 13 juni 2006, bedrijfskaatscommissie Bolsward, voor het houden van een rondgang door de binnenstad met het winnende partuur en een muziekkorps op zaterdag 17 juni 2006 tussen 17.00 en 18.00 uur;
2. d.d. 13 juni 2006, Wijkvereniging de Molendraai, voor het houden van een spelmiddag en een barbecue op de Dr. J. Halbertsmastraat op zaterdag 17 juni 2006 tussen 16.00 en 23.00 uur.

Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 2 van de Bomenverordening Bolsward 2002 de volgende kapvergunning is verleend:

1. d.d. 9 juni 2006, voor het kappen van 12 bomen en 867 m² heesters op het perceel De Wymerts 7.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijk aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Aanvragen voor vrijstelling van het bestemmingsplan in combinatie met een bouwaanvraag
Onderstaand bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn voornemens vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen ten behoeve van dit bouwplan. Door het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan kan alsnog een bouwvergunning worden verleend voor dit bouwplan.

Het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 15 juni aanstaande gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk bouwplan het gaat. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel.nr. (0515) 57 87 64.


1. Het veranderen van de achtergevel van de woning en het veranderen/vervangen van de aanbouw, Grote Dijlakker 31-32. Medewerking kan worden verleend middels het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Gedurende deze termijn kunt u mondeling of schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welke bouwplan het gaat.

Ontwerpbesluit monumentenaanvraag
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor een monumentenvergunning is binnengekomen van:
1. gemeente Bolsward, voor het restaureren en opwaarderen van het Julianapark, gelegen aan de Snekerstraat bij 56.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens medewerking te verlenen ten behoeve van dit bouwplan.

Het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 15 juni aanstaande gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk bouwplan het gaat. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel.nr. (0515) 57 87 20.

Agenda raadsvergadering 27 juni 2006
De voorzitter van de raad der gemeente Bolsward nodigt u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad op 27 juni 2006 om 14.00 uur in het stadhuis.

De voorzitter voornoemd,

W.Chr. Vroegindeweij.

Agenda

1. Opening.

2. Vaststellen agenda.

3. Primus hoofdelijke stemming.

4. Voorjaarsnota 2006.

5. Sluiting.