Gemeente Tilburg

14-6-2006
Embrace Pink krijgt 23.000,- voor homo-emancipatie Belangenbehartiging en bevordering participatie homo-, biseksuelen en lesbiennes

Embrace Pink heeft ruim 23.000,- subsidie gekregen om de komende anderhalf jaar te besteden aan homo-emancipatie. Zowel het COC Tilburg als Embrace Pink, organisaties die de belangen behartigen van burgers met een homo- of biseksuele geaardheid, wilden in aanmerking komen voor deze jaarlijkse subsidie van de gemeente.

Op maandag 12 juni heeft wethouder Gon Mevis (Emancipatie) de besturen van beide organisaties persoonlijk verteld dat het college heeft gekozen voor de offerte van Embrace Pink.
Mevis: Soms moet het college lastige keuzes maken, dit is er één van. Een meervoudige offerteprocedure is een goede manier om de plannen van de beide organisaties zorgvuldig te kunnen vergelijken. De organisaties hebben een interessant en omvangrijk aanbod bedacht voor het beschikbare geld, maar de offerte van Embrace Pink is net iets beter. De gemeente sluit daarom een subsidiecontract af met Embrace Pink voor de tweede helft van 2006 en 2007.

Roze Polis
Embrace Pink wil, samen met een zorgverzekeraar, een zogenoemde Roze Polis ontwikkelen, een verzekering specifiek voor homoseksuelen, biseksuelen en lesbiennes. De organisatie gaat daarnaast de komende anderhalf jaar een breed aanbod creëren voor mensen met vragen over homo- of biseksualiteit. De nadruk komt daarbij te liggen op emancipatie en maatschappelijke participatie en het bereiken van een brede doelgroep, nadrukkelijk ook allochtonen. Om dat te realiseren zal intensief worden samengewerkt met het Opvangcentrum Asielzoekers. Embrace Pink gaat verder voorlichting geven op scholen, aan zorgverleners en aan buurthuismedewerkers. Deelname aan verschillende activiteiten en evenementen in de stad als Roze Maandag en Festival Mundial is ook in de offerte opgenomen, evenals het organiseren van debatten en discussiebijeenkomsten. Tot slot participeert de organisatie ook in het 4stedenproject 'Opvang allochtone holebi's'.

De gemeente Tilburg heeft tot nu toe jaarlijks subsidie gegeven aan het COC Tilburg. Dat is vanaf dit jaar niet langer vanzelfsprekend, omdat Embrace Pink zich eind 2005 heeft afgesplitst van het vroegere COC Tilburg. Daardoor zijn twee organisaties ontstaan die zich inzetten voor homo-emancipatie. Omdat de gemeente de subsidie niet wilde versnipperen, is gekozen voor een meervoudige offerteprocedure. Beide organisaties hebben een offerte ingediend op basis van het programma van eisen van de gemeente Tilburg.