Ingezonden persbericht


EURINPRO VERHUURT 14.079 M² AAN MERCURE INTERNATIONAL OF MONACO

Willebroek, 14 juni 2006 - Sinds 1 juni verhuurt Eurinpro de tweede unit van haar 30.000 m² grote Astrid Logistics Centre aan Mercure International of Monaco, een internationale distributeur van sportartikelen. Hiermee is het distributiecentrum in Willebroek (België) volledig in gebruik.

Het hoogwaardige Astrid Logistics Centre bestaat uit twee units van elk 15.000 m². Eurinpro bouwde de eerste magazijn-unit op maat voor TNT Logistics die het magazijn huurt sinds maart 2006. Mercure International of Monaco (MIM) huurt nu de resterende 14.079 m². De internationale distributeur van sportartikelen maakt van het magazijn een draaischijf voor zijn distributie naar Afrika en vervoert de sportartikelen vanuit Azië via de haven van Antwerpen naar Afrika. Hiervoor liep dit proces via Antwerpen, Nice en de haven van Le Havre.

Doorslaggevende factoren in de keuze van MIM voor Willebroek als op- en overslagcentrum waren de onmiddellijke beschikbaarheid, het grote aantal loading docks en de goede bereikbaarheid van het magazijn. Jones Lang LaSalle bemiddelde de transactie. Het Astrid Logistics Centre ligt direct aan de A12 - een van de belangrijkste logistieke assen in België, die Antwerpen met Brussel verbindt. De site biedt hiermee toegang tot het hele Europese wegennetwerk en is al van 500 meter zichtbaar vanaf de snelweg. Bovendien ligt het distributiecentrum vlakbij de Willebroek Container Terminal.

Yves Boonen, Country Manager Eurinpro België, verduidelijkt: "Oorspronkelijk kozen we voor de logistieke site in Willebroek toen we 15.000 m² op maat voor TNT Logistics ontwikkelden. Hoewel Eurinpro gewoonlijk niet bouwt op risico en alleen ontwikkelt volgens de specifieke vereisten van de klant, konden we de strategische waarde van deze site niet ontkennen. Daarom besloten we om naast de unit voor TNT nog een tweede hoogwaardige magazijnunit van 15.000 m² te bouwen. Diverse internationale partijen toonden direct interesse. We werken nu samen met MIM omdat het distributiecentrum op alle fronten perfect aansluit op hun wensen."

Het magazijn heeft een interne vrije hoogte van tien meter en een supervlakke vloer met een draagkracht van 50 kN/m². Het beschikt over vijftien loading docks en een gelijkvloerse poort, en voldoet aan de strengste brandveiligheidsregels. Eurinpro installeerde verder een ESFR sprinkler netwerk. Op dit moment maakt MIM het magazijn gebruiksklaar om zo snel mogelijk zijn werkzaamheden in Willebroek op te starten.

Over Eurinpro
Eurinpro ontwikkelt en investeert in logistieke vastgoedoplossingen op maat in Europa, Azië en Noord-Amerika. Eurinpro maakt geen standaardprojecten die het vervolgens te huur of te koop aanbiedt, maar werkt altijd op verzoek van een klant. Eurinpro heeft kantoren in heel Europa en in Japan en de VS. Vanuit deze landen heeft Eurinpro de laatste vijf jaar distributiecentra ontwikkeld met een totale oppervlakte van 1,2 miljoen m² en een waarde van EUR 850 miljoen. Eurinpro maakt deel uit van de internationale Macquarie Goodman groep. Door die samenwerking biedt Eurinpro wereldwijde langetermijn-oplossingen aan zijn klanten. Meer informatie over Eurinpro vindt u op www.eurinpro.com.

Over Macquarie Goodman Group
Macquarie Goodman Group is een geïntegreerde vastgoedgroep met notering op de Australische beurs. Macquarie Goodman is actief in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Europa en het VK en is een van de grootste wereldwijde vastgoedspelers. Macquarie Goodman investeert in en ontwikkelt vastgoed, beheert vastgoedfondsen en levert alle omringende vastgoeddiensten. Meer informatie over Macquarie Goodman vindt u op www.macquariegoodman.com

Voor meer informatie of beeldmateriaal op hoge resolutie kunt u contact opnemen met:

Eurinpro
Yves Boonen
Country Manager Eurinpro België
Tel.: +32 2 263 40 21
yves.boonen@eurinpro.com

Geert Vanhees
Marketing director Eurinpro
Tel.: +32 22 63 40 69
geert.vanhees@eurinpro.com

Zeno Group
Eva Rijser
Tel.: 020 30 10 989
eva.rijser@zenogroup.com