Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -
ATOS ORIGIN EN SAS INSTITUTE SLUITEN PARTNERSHIP VOOR DE

TOEPASSING VAN BUSINESS INTELLIGENCE EN COST MANAGEMENT

Utrecht, 14 juni 2006 - Atos Origin en SAS Institute hebben een alliance partnership gesloten, die voorziet in een uitbreiding van de samenwerking op het gebied van Business Intelligence in het algemeen en Cost Management in het bijzonder. Het partnership is een belangrijke bekroning op de jarenlange samenwerking tussen beide partijen.

Atos Origin heeft een ruime en diepgaande ervaring met de realisering van omvangrijke projecten waarbij de toepassing van SAS-software een belangrijke rol speelt. Daarnaast heeft Atos Consulting, de consulting-divisie van Atos Origin, een actieve rol gespeeld bij het doorontwikkelen van SAS-softwareapplicaties.

"De specifieke oplossingen en hulpmiddelen die Atos Origin heeft ontwikkeld, staan garant voor een klantgerichte, succesvolle implementatie van SAS-software", aldus Karin Bos, Partner Financial Services van de adviesgroep World Class Finance van Atos Origin. "Inmiddels hebben verschillende toonaangevende multinationale ondernemingen met Atos Origin een dedicated BI-partnership gesloten voor de implementatie van meer SAS-projecten", voegt Bartjan Oskam, Unit Manager Business Intelligence van Atos Origin, hieraan toe. "De positieve ervaringen van klanten met Atos Origin en SAS Institute hebben geresulteerd in een intensivering van de bestaande samenwerking", licht Bert Boers, Managing Director van SAS Institute, toe.

Atos Origin is een toonaangevende leverancier van IT-oplossingen op het terrein van Business Intelligence en Data Warehousing. Met ruim 350 BI- en DWH-consultants is de IT-dienstverlener marktleider in Nederland. Het bedrijf is daarnaast leidend op het gebied van Cost Management en beschikt over een grote groep consultants die hierin zijn gespecialiseerd. Het innovatieve karakter van de oplossingen van Atos Origin heeft geleid tot een set van bewezen best practices. Op basis van het Consult, Build en Run-model biedt de IT-dienstverlener klanten end to end oplossingen, die de gehele levenscyclus van IT-systemen dekken.

Over SAS
SAS is marktleider op het gebied van Business Intelligence-software en -dienstverlening. Ruim 40.000 klanten, waaronder 96 van de top 100 van de Fortune Global 500-organisaties, gebruiken SAS-software om grote hoeveelheden gegevens te beheren en inzichtelijk te maken. Hierdoor zijn ze in staat sneller tot besluitvorming te komen, relaties met leveranciers en klanten te versterken, wet- en regelgeving na te leven, onderzoek te verrichten en betere producten te ontwikkelen. SAS is toonaangevend in data-integratie, data-opslag en geavanceerde Business Intelligence-toepassingen binnen een Enterprise Intelligence-platform. SAS heeft wereldwijd 10.000 mensen in dienst die werkzaam zijn op 424 kantoren. SAS realiseerde in 2005 een recordomzet van 1,68 miljard dollar. Voor meer informatie kunt u de website van SAS raadplegen: www.sas.com/nl.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van 5,5 miljard euro in veertig landen met een werknemersaantal van ruim 47.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht