Ingezonden persbericht


CA'S NIEUWE IAM-OPLOSSINGEN VOOR MAINFRAME STROOMLIJNEN BEHEER EN COMPLIANCE

CA biedt klanten end-to-end eenvoudig en geïntegreerd security management

Nieuwegein, 14 juni 2006 - CA (NYSE: CA) introduceert nieuwe releases van drie van zijn oplossingen op het gebied van Identity and Access Management (IAM). Gebruikers kunnen daarmee de integriteit en de beveiliging van hun mainframe bewaken, en zo risico's terugdringen, gebruikersbeheertaken automatiseren en voldoen aan wet- en regelgeving.

De nieuwe releases van eTrust CA-ACF2 Security, eTrust CA-Top Secret Security en eTrust Cleanup vereenvoudigen het beheer van gebruikers en hun toegangsrechten voor de z/OS-omgeving. Daarnaast bieden ze uitgebreide mogelijkheden voor rapportage en audits. Die zijn nodig voor compliance met regelgevingen zoals Sarbanes-Oxley en Basel-II.

Alle drie de producten zijn geïntegreerde componenten van CA's portfolio van IAM-oplossingen. Daarmee kunnen gebruikers de efficiëntie van hun IT-omgeving verhogen, de kosten ervan terugdringen en de productiviteit van gebruikers verbeteren. Het is ook mogelijk om geconsolideerde, cross-platform security-events te bekijken voor het verbeteren van auditing en compliance en een snellere reactie op risico's en incidenten,.

eTrust CA-ACF2 Security en eTrust CA-Top Secret Security beschermen mainframe-datasets tegen ongeautoriseerde toegang. eTrust Cleanup identificeert automatisch alle ongebruikte en verouderde gebruikersidentiteiten en toegangsrechten en verwijdert deze.

De nieuwe mogelijkheden bestaan onder meer uit:

* Robuustere en granulaire security-faciliteiten, inclusief ondersteuning voor langere wachtwoorden;
* Betere security-auditing, waardoor detail-rapportage mogelijk is over Multilevel Security (MLS)-datasets of resources;
* Geautomatiseerde prestatie-rapporten en verzameling van statistieken, waardoor beheerders snel de impact van nieuwe security-controlemaatregelen kunnen inschatten.

De nieuwe mogelijkheden van eTrust Cleanup 2.2 maken het gemakkelijker om geconsolideerde rapporten samen te stellen, inclusief rapporten gebaseerd op één enkele inlogidentiteit, een complete klasse van resources, of alle gebruikersidentiteiten binnen een specifieke afdeling, divisie of zone. eTrust Cleanup is nu ook beschikbaar voor IBM's Resource Access Control Facility (RACF).

IDC noemde CA onlangs marktleider in mainframe-autorisatie, met een marktaandeel van 43,6 procent. Dat is bijna twee keer zo veel als de belangrijkste concurrent. Daarnaast is CA ook marktleider in de markt voor IAM, met een marktaandeel van 20 procent.*

*IDC: "Worldwide Identity and Access Management 2005-2009 Forecast and Analysis", augustus 2005

(335 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CA
CA (NYSE:CA), één van 's werelds grootste IT-management softwarebedrijven, integreert en vereenvoudigt het management van ondernemingsbrede IT. CA is opgericht in 1976, heeft zijn hoofdkantoor in Islandia, N.Y. en is actief in meer dan 140 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com

© 2006 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven van LEWIS, PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Mika Lassen, CA: E-mail: mika.lassen@ca.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com