Gemeente Tilburg

Datum
14 juni 2006

Op deel Stuivesantplein wordt lopen met aangelijnde honden toegestaan

Onlangs zijn er op het Stuivesantplein borden geplaatst "speelweide verboden voor honden". Dit was nodig omdat het plein is ingericht als speelweide en er regelmatig klachten bij de gemeente binnenkwamen over hondenpoep en loslopende honden. Na overleg met Wethouder Jan Hamming, enkele omwonenden en enkele hondenbezitters is besloten om een gedeelte wat niet in gebruik is als speelweide te gebruiken om aangelijnd met honden te lopen. De borden op deze plekken worden aangepast. Daarnaast is het ook toegestaan om op het trottoir voor de huisnummers 86 tot en met 103 aan het Stuivesantplein met honden te lopen. Dit gedeelte hoort eveneens niet bij de speelweide. Op de achterkant van deze brief is gearceerd waar het is toegestaan om met honden te lopen.

Losloopzone
Op het plein is naast de speeltuin een losloopzone ingericht waarbinnen mensen de honden kunnen uitlaten. Let wel; ook daar moet de hondenpoep opgeruimd worden.

Controle
Wanneer mensen zich niet aan de regels houden, deelt de reinigingspolitie boetes uit van E 50,-- tot E 75,--. De gemeente blijft regelmatig controleren. Ook in de vroege ochtend en laat op de avond.

Meer informatie?
Heeft u nog vragen en of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Luc Donders van de Reinigingspolitie. Zijn telefoonnummer is (013) 464 71 28.


---- --