Gemeente Tilburg

Datum
14 juni 2006

Onderhoud Nijverstraat

Start werkzaamheden in het najaar

In het najaar wordt in opdracht van de gemeente Tilburg gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de Nijverstraat. Het gaat om het gedeelte tussen de Lange Nieuwstraat en Schaepmanstraat. Voor de Nijverstraat is een voorlopig ontwerp gemaakt. Dit voorlopige ontwerp is op 18 april jl. tijdens de inloopavond aan belangstellenden gepresenteerd. De reacties op het ontwerp zijn zoveel mogelijk verwerkt in het definitieve ontwerp. In deze bewonersbrief wordt aangegeven in hoeverre de reacties in het definitieve ontwerp zijn verwerkt.

Inspraakreacties
Op sommige plaatsen worden de huidige paaltjes teruggeplaatst, zoals op de hoek met de Gasstraat en ter hoogte van huisnummer 73 en 88. Er worden geen rioolwerkzaamheden verricht omdat de kwaliteit van het riool goed is. De verlichting wordt vervangen door standaardverlichting. De verlichting wordt hoofdzakelijk geplaatst aan de zijde waar geen bomen komen. Dit om te voorkomen dat het licht wordt weggenomen door de bomen. De lichtmast zelf is van aluminium en is zes meter hoog. Onlangs is deze verlichting ook geplaatst in de Schaepmanstraat. Om optimaal en zo veilig mogelijk gebruik te kunnen maken van de parkeerplaatsen worden deze in rechte stroken zonder vakindeling aangelegd. Ook zijn er verzoeken gekomen voor het plaatsen van bloembakken. Dit verzoek kunnen bewoners na de onderhoudswerkzaamheden indienen bij Verrijk je Wijk. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij het buurthuis Theresia, Nijverstraat 42.

Procedure
De voorbereiding van de uitvoering is in volle gang. Naar verwachting starten de eerste werkzaamheden in het najaar van 2006. Voordat de werkzaamheden starten, ontvangt u meer informatie over de planning en werkzaamheden.

Meer informatie
Hebt u nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Fleur Hubregtse van gebiedsteam Oude Stad. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 85 58 of via emailadres fleur.hubregtse@tilburg.nl.


-----------------------


---- --