Stork Groep NV

Stork: Verdere vertraging in Airbus' productieprogramma A380

De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft via een persbericht d.d. 13 juni jl. bekend gemaakt dat het productieprogramma voor de A380 een vertraging van minstens een half jaar oploopt. Na een eerdere aankondiging door Stork in het derde kwartaal 2005 bevestigt de vliegtuigbouwer daarmee een verdere en diepere vertraging in het programma, die voor Stork uiteraard consequenties heeft.

Zoals bekend zal Stork met de bijdragen aan het megavliegtuig gedurende tientallen jaren een omzet realiseren van gemiddeld ruim 50 miljoen euro per jaar, gebaseerd op een productietempo van 30 toestellen per jaar. Daarbij is een raming gemaakt voor de productie, die voor Stork ruime tijd vóór de eindassemblage van het uiteindelijke toestel ligt. De vertraging die door Airbus is gecommuniceerd heeft invloed op de productieplanning die gemaakt is, hoewel de details van de consequenties van de vertraging voor Stork nog met Airbus moeten worden doorgesproken. Voor Stork resulteert het een en ander in ieder geval in een lagere omzet en een lagere kostendekking. Deze nieuwe ontwikkeling zal worden meegenomen in de reeds eerder (eerste kwartaal 2006) aangekondigde maatregelen om de organisatie van Aerospace Industries verder te vereenvoudigen. Overigens is Stork haar leveringsverplichtingen aan Airbus volledig nagekomen.

Airbus heeft tevens laten weten dat het certificeringsprogramma van de A380 naar grote tevredenheid verloopt en dat het toestel de verwachte prestaties ook daadwerkelijk levert. De geplande aflevering van het eerste toestel eind 2006 staat nog steeds overeind. In Toulouse worden al sinds ruime tijd proefvluchten met de eerste drie toestellen gemaakt.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 75 of 06 - 51 98 40 54

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14

Als u niet langer Stork informatie wilt ontvangen, kunt u een mail sturen naar: mailto:cc@stork.com