Het werven van patiënten voor het klinische .................

Xenomics, inc.

Het werven van patiënten voor het klinische ontwikkelingsprogramma van Xenomics' Transrenal DNA diagnostische technologie tegen tuberculose is begonnen

NEW YORK, June 14 /PRNewswire/ --


- Het programma wordt samen met wetenschappers van vooraanstaande Europese onderzoekscentra uitgevoerd

Xenomics, Inc. (OTC bulletinbord: XNOM; FWB: XE7), de bron van de volgende generatie medische DNA diagnostische technologieën, maakte vandaag bekend begonnen te zijn met het werven van patiënten in Europa voor een klinisch ontwikkelingsprogramma ten behoeve van een tuberculoseonderzoek met gebruikmaking van haar gedeponeerde op Transrenal DNA (Tr-DNA) - gebaseerde technologie.

SpaXen Italia, S.R.L., een samenwerking tussen Xenomics en het Nationaal Instituut voor Besmettelijke Ziekten "Lazzaro Spallanzani"(INMI) van Italië, zal een internationaal consortium leiden dat zich zal richten op de ontwikkeling van een diagnostisch onderzoek naar tuberculose met gebruikmaking van Xenomics' Tr-DNA technologie.

"Het werven van patiënten is een essentiële factor voor dit klinische ontwikkelingsprogramma", zei Dr. Enrico Girardi, een vooraanstaande onderzoeker op het gebied van tuberculose voor het INMI. "Wij kijken uit naar het werken met Xenomics' op urine gebaseerde Tr-DNA diagnostische technologie die fundamentele verbeteringen zal opleveren voor de veiligheid, nauwkeurigheid en functionaliteit bij diagnostische onderzoeken naar tuberculose".

Het huidige diagnostische onderzoek naar tuberculose bestaat uit een kweek die een periode van drie maanden in beslag neemt en die niet altijd betrouwbaar is. Daarom kan het voorkomen dat mensen met tuberculose gedurende die periode, waarin zij een hoog besmettingsgevaar vormen, vaak niet op de hoogte zijn van hun toestand. Dit is een serieus probleem in veel delen van ontwikkelingslanden en een groeiend probleem in de Verenigde Staten.

"Xenomics' technologie is gebaseerd op het feit dat de cellulaire DNA uit het lichaam niet door de nieren wordt afgebroken en in de urine terecht komt", zei Dr. L. David Tomei, CEO en medeoprichter van Xenomics. Door de eenvoudig verkregen urinemonsters te analyseren, wordt er directe en vitale informatie over allerlei kwalen in het lichaam uit deze Tr-DNA fragmenten verkregen, inclusief over zeer besmettelijke ziekten".

Over SpaXen Italia, S.R.L.:

SpaXen Italia is een samenwerking tussen Xenomics en het Nationaal Instituut voor Besmettelijke Ziekten "Lazarro Spallanzani". Haar missie is het uitvoeren van onderzoek naar detectie van besmettelijke ziekten.

Over het Nationaal Instituut voor Besmettelijke Ziekten "Lazarro Spallanzani"

Het Nationaal Instituut voor Besmettelijke Ziekten (Instituto Nazionale per la Malattie Infettive "Lazarro Spallanzani"), opgericht in 1936, legt zich toe op de preventie, diagnose en zorg van besmettelijke ziekten. Het instituut ligt centraal in Rome en is één van de meest vooraanstaande zorginstellingen en onderzoeksinstituten van Europa en de wereld.

Over het consortium

Het consortium bestaat uit wereldvermaarde klinische onderzoekers van het Nationaal Instituut voor Besmettelijke Ziekten in Italië, de University College van Londen, de University of Zambia School of Medicine, de Universiteit van München, de Mbeya Medical Research Programme en de Foundation for Innovative New Diagnostics.

Over Xenomics, Inc.

Xenomics is een moleculair diagnostisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van op DNA gebaseerde onderzoeken met gebruikmaking van Transrenal DNA (Tr-DNA). De gepatenteerde technologie van Xenomics gebruikt veilige en eenvoudig verkregen urinemonsters en is breed toepasbaar bij o.a.
prenataal onderzoek, detectie en signalering van tumoren, weefseltransplantatie, detectie van besmettelijke ziekten, DNA-testen voor forensisch onderzoek, het ontwikkelen van medicijnen en onderzoek om bioterrorisme het hoofd te bieden. De wetenschappers van Xenomics waren de eersten die rapporteerden dat DNA-fragmenten van normaal afgestorven cellen niet door de nieren werden afgebroken en aangetroffen konden worden in de urine. Het bedrijf gelooft dat haar technologie belangrijke nieuwe markten op het gebied van de moleculaire diagnose zal openen. Xenomics heeft drie in de VS verleende patenten voor verschillende toepassingen van de moleculaire diagnostische technologie en voor het testen van DNA en een overeenkomstig Europees patent voor toepassingen bij het prenataal onderzoek. Het bedrijf is een joint venture aangegaan met het Nationale Instituut voor Besmettelijke Ziekten (Instituto Nazionale per la Malattie Infettive "Lazarro Spallanzani") in Rome onder de naam SpaXen Italia, S.R.L. , om onderzoek uit te voeren naar de detectie van besmettelijke ziekten. Voor meer informatie, kijk op: www.xenomics.com . Xenomics heeft een beursnotering onder het symbool XNOM.OB, en staat tevens genoteerd op de beurs van Frankfurt onder het symbool XE7.

Op de toekomst gerichte verklaringen

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Woorden als "verwachten", "zou kunnen", "zou", "anticiperen" en soortgelijke uitdrukkingen die een onzekerheid van de situatie beschrijven, geven op de toekomst gerichte verklaringen aan. Hoewel Xenomics van mening is dat de verwachtingen die in zulke op de toekomst gerichte verklaringen worden weergegeven redelijk zijn, kan zij geen garantie geven dat er aan deze verwachtingen zal worden voldaan. Zoals aangegeven in formulier 10-KSB van Xenomic, ingediend bij de Securities and Exchange Commission op 16 mei 2006, kunnen de feitelijke resultaten wezenlijk verschillen met die in de toekomst. Belangrijke factoren hiervoor zouden kunnen zijn: onzekerheden met betrekking tot de ontwikkeling van het product, het risico dat Xenomics de toestemming om zijn product op de markt te brengen wordt onthouden, het risico van een gebrek aan marktaanvaarding van de technologie van Xenomics, de risico's met betrekking tot het aantrekken van personeel met de juiste kwalificaties en de noodzaak tot extra financiering.

Contact:
Xenomics, Inc.
L. David Tomei

+1-212-297-0808
ldtomei@xenomics.com

Website: www.xenomics.com