Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Maestrobriljant en Maestribriljant
optimaal open en toch volledig inbraakwerend.

ELAND-BRANDT ramen en deuren komt met
uniek 3-rail schuifraam en -deursysteem

In de tweede helft van dit jaar komt ELAND-BRANDT uit Amsterdam, dé specialist in aluminium schuifraam en deursystemen, met een nieuwe generatie schuifraam en -deurseries 'Maestrobriljant' en 'Maestribriljant' op de markt.

ELAND-BRANDT, in 1878 begonnen aan de Elandsgracht in Amsterdam waar het bedrijf ook zijn naamsbekendheid aan ontleent, is één van de oudste en meest bekende aluminium ramen en deuren producenten van Nederland en grondlegger van een groot aantal schuifraam en deursystemen. Het innovatieve bedrijf staat bekend om zijn talrijke eigen ontwikkelingen, waarvan alle systemen volledig voldoen aan de geldende VMRG-Kwaliteitseisen en -normen.

Maestrobriljant

De nieuwste ontwikkelingen in de series: Maestrobriljant en Maestribriljant spelen in op de wensen en eisen van de toekomst. Hierbij is o.a. rekening gehouden met een optimale openheid, inbraakwerendheid Klasse 2 en een geïntegreerde beveiligde kierstandsluiting. Het systeem is voorzien van een zwaar espagnoletslot, dat door middel van één cilinder wordt bediend.

Uniek Maestribriljant

De Maestribriljant-serie biedt een uniek 3-rail systeem. Dit maakt het mogelijk dat de 3 schuifdelen achter elkaar komen te staan. Hierdoor wordt bij een 3-delig schuifraam of -deur een opening gecreëerd van ca. 2/3 van de kozijnbreedte van de schuifraam/-deur. Deze schuifpuien zijn uitermate geschikt voor loggia's, met als voordeel dat in de geopende stand de schuifvleugels géén ruimte van de loggia in beslag nemen.

Alle elementen zijn uit te breiden met meerdere deur- en raamdelen en zijn vrij indeelbaar. Omdat de schuifelementen zijn voorzien van rvs rail(s), na stelbare rvs wielen en een handzame greep, zijn deze zelfs bij grote afmetingen uitermate gebruiksvriendelijk. De rvs rails, na stelbare rvs wielen en overig hang- en sluitwerk zijn systeem gebonden en duurzaam. Het glas is bij breuk of dergelijke gemakkelijk te vervangen.

Energie Prestatie Norm

De nieuwe EPC-Norm van 0,8 was een belangrijk aandachtspunt tijdens de ontwikkeling van deze nieuwe serie schuifpuien. De profielen van het nieuwe systeem zijn voorzien van een optimale isolator en een doorlopende koude brugonderbreking wat in combinatie met bijvoorbeeld elektrisch aangestuurde zelfregulerende ventilatieroosters, al dan niet in combinatie met Co2 sensoren, het mogelijk maakt om aan deze norm te voldoen.

Het is mogelijk om diversen soorten glas, zoals letselbeperkend en/of geluidwerend glas, toe te passen. In combinatie met de nieuwe series en geluidwerend glas is een maximale geluidsreductie van Ra wegverkeer 38dB(A) haalbaar.

Architectonische vrijheid

Het systeem biedt de ontwerper volledige vrijheid en kan per project worden aangepast. Opvallend van het systeem is de 57mm slanke belijning en de elementen desgewenst binnen en buiten in verschillende kleuren worden uitgevoerd. De elementen kunnen worden geleverd met meerdere zij-, boven- en/of onderlichten met dezelfde slanke belijning.

Toekomst

Met deze nieuwe generatie schuifpuien van de series Maestrobriljant en Maestribriljant neemt ELAND-BRANDT een voorsprong op de toekomst, van optimale isolatie en veiligheid, openheid, eenvoudige bediening en flexibiliteit in architectuur. ELAND-BRANDT voor meer dan 125 jaar steeds met blik op de toekomst!

ELAND-BRANDT ramen en deuren BV
Postbus 37607
1030 BB AMSTERDAM
Tel: 020.435.03.03.
Fax: 020.435.03.00.
E-mail: info@elandbrandt.nl
Internet: www.elandtbrandt.nl


---- --