hoofdklasse hockey


14-6-2006 : Teun Rohof verkast naar Amsterdam

De play-offs zijn nog maar net achter de rug en de transfers schieten weer als paddestoelen uit de grond. Eén van de meest spraakmakende is wel die van Teun Rohof naar Amsterdam. Coach Alejandro Verga is verheugd met de komst van de middenvelder. De jonge international heeft na de play-offs zijn handtekening gezet bij de verliezend finalist van afgelopen seizoen.

Teun Rohof speelt volgend jaar dus in het shirt van Amsterdam. De 21-jarige international van OZ gaat in de hoofdstad studeren en verkast om die reden naar de oudste club van Nederland. Amsterdam-coach Alejandro Verga is blij met de komst van de middenvelder. `Ik ken Teun van de periode dat ik bij Jong Oranje zat voor het EK. Hij is een goeie jongen en kan natuurlijk heel goed kan hockeyen. Datzelfde geldt overigens voor Floris (Evers). Ik ben erg blij met deze twee jongens.'

Compleet

Verga zegt tevreden te zijn met zijn selectie voor volgend seizoen, zijn laatste overigens bij Amsterdam. `In principe zijn we compleet. Met de mensen die we nu hebben, moeten we het kunnen redden. Alleen een superspits zou nog interessant zijn', aldus de Argentijn die onlangs afscheid heeft moeten nemen van de technisch hoogbegaafde Spaanse aanvaller Pol Amat en de rappe rechtsbuiten Paul-Frederik van Esseveldt. Laatstgenoemde keert terug naar zijn oude liefde Kampong en Amat gaat weer in Spanje aan de bak.

Blij

Verder heeft Mark Becht van HGC aangegeven terug te gaan naar zijn oude club Hurley. Hurley is blij met de komst van de geroutineerde verdediger. Met Brecht terug in de gelederen gaan de Amsterdammers proberen om promotie naar de Rabo Hoofdklasse af te dwingen. De afgelopen twee seizoenen eindigde Hurley tweede in de overgangsklasse. Beide keren gingen ze in de promotie-/degradatie play-offs onderuit. Naast Becht zijn ook Ronald Brouwer (Bloemendaal) en Martijn de Jager (SCHC) vertrokken bij HGC. Positief voor de club uit Wassenaar is de terugkeer van de Canadese international Rob Short. (MdG)