Ingezonden persbericht


Persbericht Skatebond Nederland

www.skatebond.nl

Sjoerd Huisman uit Andijk is vanavond dagwinnaar geworden van de vijfde etappe van de nationale Van der Wiel-baancompetitie. Huisman won geen van beide afstanden, maar had aan de vierde plaats op de 500 m en de zevende op de 10 km puntenkoers voldoende om als eerste te eindigen. Arjan Smit werd tweede. Hij won met ruime voorsprong de puntenkoers en werd elfde op de 500 m. Ronald Mulder uit Zwolle won de 500 m. Elma de Vries uit Haule triomfeerde op twee afstanden en eindigde daarmee ook als eerste in het dagklassement.

Sjoerd Huisman heeft nu ook de algehele leiding in het klassement na vijf etappes overgenomen van Michel Mulder. Michel werd derde op de 500 m achter Karlo Timmerman uit Staphorst. Roy Boeve uit Kampen eindigde als tweede op de puntenkoers, Emiel Blauw uit Roden als derde. Bij de vrouwen boekte junior Bianca Roosenboom uit Kampen de tweede plaats op de 500 m en de derde op de puntenkoers. Mariska Huisman uit Andijk werd tweede op de puntenkoers, Anniek ter Haar uit Dedemsvaart derde. De wedstrijden wegen mee in de selectie voor het Europees kampioenschap.

Het uitgestelde NK aflossingskoers, dat vanavond ook zou worden verreden, moest opnieuw worden afgelast vanwege regen. Het NK aflossing moet nog steeds worden afgewerkt, omdat tijdens het NK baan in Haulerwijk 25-27 mei, de baan door regen ook al te glad was om dit onderdeel te kunnen verrijden. Waarschijnlijk komt de aflossing nu woensdag 28 juni in Heerde op het programma, tijdens de zesde en laatste etappe van de nationale baancompetitie.

Uitslagen: www.skatebond.nl