Gemeente Apeldoorn

St. Antonie en The Greenstreet boys genomineerd voor Louise de Brauwprijs

Jury maakt eerste nominaties bekend

Afgelopen week heeft de jury van de Louise de Brauwprijs de eerste twee nominaties bekend gemaakt. Voor de sector Zorg is het project St. Antonie van Spatie genomineerd en voor de sector Welzijn The Greenstreet Boys. Beide genomineerden dingen mee naar de Louise de Brauwprijs die op 14 juni 2006 wordt uitgereikt.

St. Antonie project van Spatie
Huisdierenopvang Spatie In de sector Zorg zijn 11 vrijwilligers(projecten) voorgedragen. Hoewel er veel goede inzendingen waren, koos de jury uiteindelijk voor het St. Antonie project van Spatie. Het project heeft als doel dat cliënten die tijdelijk worden opgenomen in Spatie hun hond of kat mee kunnen nemen. Dat is een zorg minder voor de cliënt en bevordert bovendien het herstel. Ca. tien vrijwilligers verzorgen de dieren drie keer per dag, zeven dagen per week. Zij zorgen er ook voor dat de eigenaren van de dieren hun hond of kat dagelijks kunnen zien. Een warm en menselijk project, aldus de jury.

Greenstreet Boys
The Greenstreet Boys Voor de sector Welzijn kwamen 14 inzendingen binnen. Unaniem koos de jury voor The Greenstreet Boys. Deze drie heren vervullen wensen van mensen met een handicap. Veelal zijn het mensen die in hun laatste levensfase verkeren. Het geld dat nodig is om de wensen te vervullen, verdienen The Greenstreet Boys met (gratis) optredens. Aan het eind van het optreden van ca. 1,5 uur met Hollandse meezingliedjes vragen zij om een vrijwillige bijdrage voor het goede doel. De jury: Zo vaak optreden met zoveel inzet en tijdsinvestering. The Greenstreet Boys zijn echte verschilmakers.

De Louise de Brauwprijs is een prijs voor mensen die het verschil maken in de gemeente Apeldoorn. De gemeente Apeldoorn reikt deze prijs jaarlijks uit aan een bijzondere vrijwilliger of een vrijwilligersproject. Sluitingsdatum voor de tweede voorronde, de sector Sport en de sector Cultuur, is 10 maart 2006. De derde voorronde voor de sector Natuur & Milieu begint in maart en heeft als sluitingsdatum 5 mei 2006.

Informatie
Meer informatie en het aanmeldformulier zijn op te vragen bij de organisatie; Factor K, Karin Rullmann, tel. 06-14433167 of karin@factor-k.nl. Ook kunt u meer informatie vinden op www.apeldoorn.nl/verschilmakers, hier kunt u ook het aanmeldformulier downloaden.

Voor het laatst bijgewerkt op: 19-jan-2006 03:58