Eerste makelaardij voor mobiele telefonie geïntroduceerd

GRONINGEN, 20060614 -- Met gsm makelaar is vandaag een vernieuwend concept in de markt geïntroduceerd. In Nederland is gsm makelaar de eerste officiële makelaar voor mobiele telecommunicatie diensten. Het onderscheidende karakter van gsm makelaar is vooral gelegen in de bemiddelende rol die zij vervult om vraag en aanbod in de mobiele telefonie markt samen te brengen en deze beter op elkaar af te stemmen. Daarnaast taxeert gsm makelaar mobiele telecomportefeuilles op (financiële) waarde en adviseert zij organisaties bij het invullen van alle wensen met betrekking tot mobiele telecommunicatie. De makelaars van gsm makelaar opereren onafhankelijk op de markt.


Waarom een makelaar in mobiele telefonie ?

De huidige mobiele telecommunicatie markt is voor veel organisaties erg ondoorzichtig. De vele verschillende telecomaanbieders (zowel providers als dealers) "profiteren" hiervan door hun klanten niet altijd het financieel meest aantrekkelijke aanbod te doen en/of niet adequaat in te spelen op daadwerkelijke behoeften. Veel inkopers bij organisaties zijn nog zich onvoldoende bewust van de financiële waarde die hun mobiele aansluitingen vaak vertegenwoordigen. Niet alleen het verkopen van traditionele spraakaansluitingen, maar zeker ook van mobiele data aansluitingen is voor telecomaanbieders momenteel bijzonder interessant. Voor aanbieders is wegkopen van aansluitingen van de concurrent een belangrijk middel om marktaandeel te behouden of te bemachtigen.

gsm makelaar taxeert voor haar klanten, op basis van objectieve beoordelingscriteria, de actuele waarde van een mobiele telecomportefeuille en neemt de uitkomst mee in de onderhandelingen met leveranciers. Zij neemt aanbiedingen onder de loep, kijkt naar marktconformiteit en speurt naar eventuele "verborgen gebreken". Overigens niet alleen voor afnemers maar ook voor leveranciers heeft gsm makelaar toegevoegde waarde. gsm makelaar kent het aanbod en de sterke punten van de diverse leveranciers en kan hen, als verkopend makelaar, in contact brengen met de juiste potentiële afnemers en bemiddelen om een goede overeenkomst tot stand te brengen.

gsm makelaar speelt daarnaast in op de sterk toenemende behoefte van veel organisaties om mobiele telefonie als toegevoegde waarde dienst in te zetten. Een aantrekkelijke actie rondom mobiele telefonie wordt steeds vaker gepositoneerd als employee of customer benefit. In de praktijk blijkt het opzetten van een onderscheidende (doelgroep) actie een taak waarin een bemiddelende partij als gsm makelaar voor zowel aanbieder als afnemer een succes bepalende rol kan spelen.

De onafhankelijke marktpositie van gsm makelaar is in alle voorkomende gevallen van cruciaal belang om vraag en aanbod volledig op elkaar te kunnen afstemmen. Dezelfde onafhankelijkheid is op de telecommunicatie markt bij de verschillende telecomdealers en zelfs bij veel adviseurs vaak ver te zoeken.


Welke diensten biedt gsm makelaar ?

gsm makelaar biedt een breed scala aan diensten:

-Taxatie mobiele telefonie portefeuilles, onder meer door benchmarking;
-Leverancierselectie en onderhandeling;
-Personeels- en klantacties mobiele telefonie;
-Fiscale dienstverlenging met betrekking tot zakelijk verstrekken van mobiele telefoons;
-Bemiddeling en advies.

De diensten van gsm makelaar worden uitgevoerd door telecom makelaars met minimaal 10 jaar evaring op het gebied van (mobiele) telefonie.


Voorbeeldcase

Een goed voorbeeld van een case die zeer recent door gsm makelaar is opgestart is een lezersactie mobiele telefonie voor de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC|VBK). In samenwerking met gsm makelaar is tussen NDC|VBK en een telecomprovider een lezersactie voor diverse dagbladen in Noord Nederland samengesteld. gsm makelaar heeft zich daarbij naast haar bemiddelende rol ook bezig gehouden met de detail invulling van de actie en de uiteindelijke marktpropositie.

Zie ook: www.dvhn.nl/mobielbellen en
www.leeuwardercourant.nl/mobielbellen


Ontwikkelingen

Voor de nabije toekomst heeft gsm makelaar een aantal innovatieve diensten in ontwikkeling. De meest in het oog springende is daarbij het intiatief om organisaties de mogelijkheid te bieden om online hun telecommunicatie portefeuilles te koop/ter verlenging aan te bieden aan telecom providers en/of dealers. Geïnteresseerden kunnen bieden op de portefeuilles of een gesprek aanvragen. Uiteraad kan gsm makelaar in het verdere traject bemiddelen en ondersteunen.

Daarnaast zal een actuele nieuwsrubriek onderdeel gaan uitmaken van de website van gsm makelaar. Interessante nieuwsfeiten zijn daarbij bijvoorbeeld de actuele hoogte van financiële bonussen van providers/dealers, maar ook relevante trends en ontwikkelingen in de markt voor mobiele telefonie.