Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Europese wegenwachten naar Frankrijk

Den Haag, 15 juni 2006

Wegenwachten van de ANWB zijn deze zomer weer actief in Frankrijk en Italië om storingen aan voertuigen van Nederlanders te verhelpen. Gedurende een maand worden er zes wegenwachten gestationeerd in Frankrijk en twee in Italië. Zij zullen in teams werken en in de gebieden rond Beaune, rond Blois (Loire) en rond Aubenas (Ardeche). De wegenwachten die gestationeerd zijn bij Blois blijven daar twee weken en reizen vervolgens door naar de Dordogne. De wegenwachten in Italië opereren nabij het Gardameer.

In navolging van de ANWB zijn deze zomer ook tien wegenwachten van de AA (Verenigd Koninkrijk), de ADAC (Duitsland) en de TCB (België) in Frankrijk van de partij. Die gaan samen met de Nederlandse wegenwachten als dat nodig en handig blijkt ook elkaars leden helpen. De clubs hebben de gebieden waar concentraties pechgevallen worden verwacht dan ook in regio's verdeeld, zodat zij gezamenlijk een flink gebied kunnen 'bedienen'.

Frankrijk is sinds jaren vakantieland nummer één en een belangrijk doorreisland voor diverse bestemmingen in het Zuiden van Europa. Het is de vierde keer dat de ANWB op deze schaal in het buitenland leden gaat helpen. Deze service wordt door ANWB-leden zeer op prijs gesteld, zo bleek in de vorige jaren. Het initiatief om de Wegenwachten naar het buitenland te sturen komt van de ANWB Alarmcentrale. Overigens Frankrijk kent in tegenstelling tot veel Europese landen geen landelijke wegenwachtorganisatie.

De bond zet wegenwachten in om leden gedurende de drukste periode van de zomer nog beter van dienst te zijn. De Nederlandse wegenwachten zullen tussen begin juli en half augustus in Frankrijk en Italië opereren.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)