Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ferdinand Clevers nieuwe voorzitter van het fonds PGO

Persbericht, 15-6-2006

Minister Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) benoemt de heer F.A.N.M. (Ferdinand) Clevers met ingang van 1 juli 2006 als nieuwe voorzitter van de Stichting Fonds Patiënten- Gehandicaptenorganisaties en Ouderenbonden (Fonds PGO). De minister benoemt op voordracht van het bestuur van het Fonds PGO. De heer Clevers heeft zich zowel in zijn loopbaan als daarbuiten ingezet voor de gezondheidszorg en sociale vraagstukken. De heer Clevers werd in 1991 directeur van de Landelijke Vereniging voor Thuiszorg en was onder meer lid van Ziekenfondsraad en de Nationale Raad voor de Volksgezondheid. Vanuit verschillende functies was de heer Clevers betrokken bij het werk van patiënten-, gehandicapten- en ouderenorganisaties.

De heer Clevers volgt in deze functie mevrouw mr. W. Sorgdrager op. Mevrouw Sorgdrager werd met ingang van 1 januari 2006 lid van de Raad van State. Zij legde als gevolg daarvan haar voorzitterschap van het Fonds PGO neer, vanwege de onverenigbaarheid van beide functies.

Het Fonds PGO heeft tot taak subsidies te verstrekken aan landelijk werkzame patiëntenorganisaties, gehandicaptenorganisaties en ouderenbonden in Nederland.