Gemeente Amsterdam



Amsterdam kiest voor stroomlijnvariant verbinding Schiphol-Amsterdam-Almere

15 juni 2006
-
Stefan Rutte

Het college van B&W heeft in een brief aan minister Peijs het nieuwe standpunt van de gemeente Amsterdam over de Planstudie Schiphol-Amsterdam-Almere aangegeven. Dit standpunt was al in het Programakkoord van het nieuwe college verwoord.

Anders dan het vorige college kiest het huidige college niet voor het verbindingsalternatief A6/A9 met een korte tunnel. Het college ontwikkelt nu een nieuw `stroomlijnalternatief' bestaande uit gedeeltelijke verdieping en overkluizing van de Gaasperdammerweg, beprijzing naar tijd en plaats en het versterken van het openbaar vervoer, met als doel de leefomgeving in Amsterdam-Zuidoost te verbeteren en het landschap te sparen.

Het alternatief is gebaseerd op de stroomlijnvariant conform het manifest De Uitweg van de regio en sluit aan op de voorwaarden die de Amsterdamse gemeenteraad aan deze variant heeft gesteld.

Het college streeft er naar om het alternatief zo spoedig mogelijk te kunnen presenteren, zodat dit alternatief nog kan worden betrokken bij de besluitvorming over de planstudie door het kabinet eind juni 2006.