Gemeente Hardenberg

Juni 2006 - Gemeente geeft kavels uit in Balkbrug

Gemeente geeft kavels uit in Balkbrug

Donderdag 15 juni 2006

Belangstellenden kunnen zich vanaf volgende week inschrijven voor een bouwkavel in het woningbouwplan Het Ravelijn in Balkbrug. Een uitgebreide brochure met inschrijfformulier is vanaf maandag 19 juni verkrijgbaar bij het Loket Bouwen & Wonen in het gemeentehuis in Hardenberg. Inschrijven kan tot maandag 17 juli 2006, de verloting en toewijzing van de kavels vindt plaats op woensdag 19 juli 2006.

Woningbouwlocatie Het Ravelijn in Balkbrug ligt aan de westkant van Balkbrug. Het woningbouwplan wordt aan de noord- en westzijde begrensd door woningen. Aan de oostzijde wordt het gebied begrensd door bos en aan de zuidzijde door open landschap. In totaal kunnen in het woningbouwplan 36 woningen gebouwd worden. De gemeente Hardenberg geeft kavels uit voor 7 vrijstaande woningen en 6 twee-onder-één-kap woningen. De kavels zijn bestemd voor woningbouw in de vrije sector. In het plan worden bovendien 5 sociale huurwoningen gebouwd door woningstichting De Veste uit Ommen. De overige woningen worden projectmatig gebouwd door Mega Projecten BV uit Almelo.

De gemeente Hardenberg geeft kavels uit die liggen aan Het Ravelijn, de Boslaan en in het binnengebied van het plan. Particulieren die een vrijstaande of een twee-onder-één-kap woning wensen te bouwen, kunnen zich vanaf nu tot uiterlijk maandag 17 juli 2006 inschrijven voor de bouwkavels.

Inschrijving voor woningbouwplan Het Ravelijn is uitsluitend mogelijk bij sociale en/of economische gebondenheid aan Balkbrug en/of Oud Avereest. Ook moet men binnen een periode van vijf jaar voorafgaande aan de datum van uitgifte niet als eerste bewoner op een bouwkavel van de gemeente Hardenberg, of van derden volgens het bevolkingsregister zijn gaan wonen. Bij inschrijving voor de twee-onder-één-kap-kavels schrijven bouwer en medebouwer gezamenlijk als koppel in.

De inschrijfformulieren en een brochure zijn vanaf maandag 19 juni, 13.00 uur verkrijgbaar bij het Loket Bouwen & Wonen in het gemeentehuis in Hardenberg. De inschrijfformulieren moeten uiterlijk op maandag 17 juli 2006 om 12.00 uur door de gemeente Hardenberg ontvangen zijn. De verloting vindt plaats op woensdag 19 juli 2006 in wijkcentrum Het Trefpunt, Meppelerweg 34 te Balkbrug. Wethouder Douwe Prinsse verricht de trekking.