Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 9 juni 2006

Jury Entente Florale bezoekt Amersfoort op 15 juni

Donderdag 15 juni bezoekt de jury van Entente Florale Amersfoort. Tijdens het jurybezoek neemt de gemeente Amersfoort de jury mee naar uiteenlopende locaties in de binnenstad zoals het Zocherplantsoen, de grachten met de muurvegetatie, de Eemhaven en het moerasje Hooglandse dijk. Maar ook Park Randenbroek met de Heiligenbergerbeek en Park Schothorst met de vijver in Kattenbroek komen aan bod. Tot slot krijgt de jury ook groene zones zoals het Valleikanaal, het Bergkwartier met de omgeving van het Belgenmonument, de Surinamelaan en het buitengebied Hoogland West te zien.

Om 13.30 uur is de jury op de dekzandrug in Park Schothorst bij de schaapskudde. De schaapsherder geeft op deze plek een toelichting. Daarna fietst de jury door naar de vijver Van Kattenbroek waar ook een korte uitleg volgt.

U bent tijdens dit deel van het programma (tussen 13.25 - 13.50 uur) van harte welkom. Er is gelegenheid voor het maken van foto's, opnamen en het opnemen van korte interviews met wethouder Van Daalen (stedelijk beheer/openbare ruimte) en juryvoorzitter van de Wagt.

Informatie: Tianne van Woudenberg, telefoon 033 469 43 55, e-mail: t.vanwoudenberg@amersfoort.nl


---- --