Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Tientallen dubbeldekker-vliegtuigen komen naar de Luchthaven Lelystad

Dubbeldekker Fly-in bij de Aviodrome

Luchthaven Lelystad, 13 juni 2006- In het weekend van 15 en 16 juli komen uit heel Europa dubbeldekkervliegtuigen naar de Luchthaven Lelystad voor de 'Dubbeldekker Fly-in' die bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome wordt georganiseerd. Er worden tientallen dubbeldekkers, dus allemaal vliegtuigen met twee vleugels boven elkaar, bij het familieluchtvaartpark verwacht.

Vroege Vogels

Dubbeldekkers hebben een antieke uitstraling maar ze worden nog steeds gebouwd. Naast de historische tweedekkervliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog van de Stichting Early Birds, die door de enthousiaste leden van deze stichting vliegend worden gehouden, zullen er ook moderne ultra-lichte dubbeldekkervliegtuigen en stuntvliegtuigen met meer dan twee vleugels te zien zijn. De Early Birds komen met onder andere hun Sopwiths en Fokkers uit 1917 en 1918 naar de Aviodrome. Daarnaast worden uit binnen- en buitenland vele andere dubbeldekkers verwacht.

Rondvluchten

Een van de deelnemende dubbeldekkervliegtuigen zal de grootste eenmotorige dubbeldekker ter wereld zijn: de Russische Antonov An-2 uit 1947. Voor belangstellenden bestaat er de mogelijkheid om in deze opvallende dubbeldekker een rondvlucht te maken. Rondvluchten kunnen worden geboekt via www.aviodrome.nl.

Expositie

Ook in het museumgebouw, een van de hoogtepunten van het luchtvaart-themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad, zijn vliegtuigen met meerdere vleugels boven elkaar in de permanente expositie te bewonderen. Eén daarvan is de Britse 'Tiger Moth', een lesvliegtuig dat al in 1931 vloog. Dit vliegtuig is gebouwd van hout en linnen en ziet eruit als het toppunt van romantiek en nostalgie. De Fokker Driedekker is een vliegtuig met zelfs drie vleugels. Dit vliegtuig werd in de Eerste Wereldoorlog bekend door de Duitse 'Rode' Baron Von Richthofen, die 80 geallieerde vliegtuigen neerschoot.

Meer informatie

Voor geïnteresseerde bezoekers is meer informatie over de Dubbeldekker Fly-in en over het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome te vinden op www.aviodrome.nl. Informatie kan men ook krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76, (25 ct. p. min.) of per email via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties.


- - -

Noot voor de pers: persfoto's in hoge resolutie van dubbeldekkers die bij de Aviodrome worden verwacht zijn te vinden op www.aviodrome.nl/persfoto.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl