NEN


Symposium over onderhoud van gebouwen en conditiemeting

NEN en de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) houden op donderdag 15 juni 2006 het symposium 'Conditiemeting: van Strategie naar Praktijk en Andersom'. Het informeert op praktische wijze over normalisatie op het gebied van onderhoud. Deelnemers leren hoe zij de Nederlandse norm voor conditiemeting NEN 2767 kunnen toepassen, welke hulpmiddelen er zijn en hoe die kunnen worden ingezet.

De leiding van het symposium berust bij prof. ir. Hans de Jonge, hoogleraar Vastgoedbeheer en Ontwikkeling, afdeling Real Estate en Housing bij de TU Delft en directievoorzitter van de Brink Groep. Organisaties uit verschillende branches verduidelijken hoe conditiemeting een middel kan zijn om strategisch onderhoudsbeleid te ondersteunen. Ze scheppen helderheid in de wirwar van verschillende soorten (veiligheids)inspecties, die al dan niet verplicht moeten worden uitgevoerd. Ook komt de relatie aan bod tussen de conditiemeting en het opstellen van onderhoudscontracten, zowel bouwkundige als installatietechnische.

Het symposium richt zich op ontwerpers, bouwers, gebruikers, beheerders, onderhouders en exploitanten. Deze partijen hebben massaal deelgenomen aan het symposium in 2005. Deelnemers ontvangen dit jaar ook de definitieve norm NEN 2767-1 Conditiemeting van bouw- en installatiedelen en Ontw. NEN 2767-2 Gebrekenlijsten, wanneer deze worden gepubliceerd. Uiteraard besteedt het symposium aandacht aan de laatste stand van zaken bij de ontwikkeling van NEN 2767, en bij andere normen op het gebied van onderhoud. Het complete programma wordt binnenkort bekendgemaakt, diverse deskundigen hebben hun medewerking al toegezegd.

Meer informatie
Op korte termijn volgt op de websites van NEN (www.nen.nl) en NVDO (www.nvdo.nl) informatie over de aanmelding. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met ir. Jappe van der Zwan, normalisatie-adviseur, telefoon (015) 2 690 157, e-mail jappe.vanderzwan@nen.nl, of drs. Han van der Linden, kenniscoördinator NVDO, telefoon (030) 6 346 043, e-mail h.vanderlinden@nvdo.nl.

In Nederland is NEN het nationale normalisatie-instituut.